Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geir Hamnes i skifteretten

Eventselskapet Best Company er slått konkurs. — Vi har merket krisen i oljebransjen godt, sier daglig leder Geir Hamnes.

Missegeneral: Geir Hamnes arrangerte i mange år missekonkurransen Frøken Norge. Her fra finalen i 2008 sammen med Lene Egeli. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
Missegeneral: Geir Hamnes arrangerte i mange år missekonkurransen Frøken Norge. Her fra finalen i 2008 sammen med Lene Egeli. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Siden 90-tallet har «missegeneral» Geir Hamnes og forretningspartneren Børge Kraft-Pedersen jobbet med eventer og artistformidling gjennom selskapet Best Company, skriver Finansavisen.

Ifølge egne nettsider kan over 100 artister, foredragsholdere, DJ?er og konferansierer bookes til arrangementer.

Espen Lind, Jørn Hoel, Anita Hegerland og Alex Rosén er noen av kjendisene som er oppført.

Nå er selskapet konkurs. Ifølge en kjennelse fra Oslo byfogdembete var det en arbeidstager som sendte Best Company i skifteretten.

Kravet var feriepenger på 36.200 kroner.

- Ikke flyttet Mislykket forsøk på restrukturering og kostnadsreduksjon var hovedårsaken, ifølge Hamnes.

- Det ble satt i gang en prosess i slutten av 2014. Som et ledd i denne ble det innledet samtaler med en investor. Etter lange forhandlinger ble dette dessverre ikke noe av og selskapet hadde ikke noe annet valg enn å innstille driften. Det ble allikevel gjort ytterligere forsøk helt inn i det siste, sier han.

Ifølge Hamnes er markedet vanskelig for tiden.

- Vår bransje har merket krisen i oljebransjen godt, og da først og fremst ved at det har vært en langt lavere aktivitet på Vest- og Sørlandet. Men helt stopp er det ikke. Budsjettene er lavere. Oftere gjennomføres events uten profilerte artister og foredragsholdere.

Et rollesøk viser at Hamnes og Pedersen etablerte selskapet Artist & Event noen måneder før konkursen var et faktum.

På nye nettsider står mange av de samme artistene oppført. «Artist & Event ønsker å fremstå som ledende innholdsleverandør til eventmarkedet i Norge», heter det.

- Har dere flyttet virksomheten til et nytt selskap?

- Virksomheten er ikke flyttet. Det har hele tiden ligget i planene om å splitte driften i et management og bookingselskap og et selskap som skulle stå for booking av event, sier han.

Betalingsanmerkninger Best Company har ikke levert regnskaper til Brønnøysundregisteret siden 2013. Da var omsetningen på 15,7 millioner kroner, mens resultat før skatt endte på minus 300.000 kroner.

Ifølge en kredittsjekk fra Bisnode har selskapet ni betalingsanmerkninger. I retten har Pedersen og Hamnes selv uttalt at den samlede gjelden ligger på 300.000 kroner.

Flere nyheter: Lite påske-trykk på Asia-børsene
Sjefstrateg: - Vi kommer inn i en farlig periode
Svimlende dyr diamant solgt

Hele Norges coronakart