Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geir Lundestad: Kerry har gjort et godt valg

John Kerry har gjort et overraskende godt valg, mener direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lundestad sier han hele tiden har trodd at George W. Bush ville vinne presidentvalget, på grunn av den konservative understrømningen i USA. Han understreker at valget vil gi økt republikansk ledelse i Senatet og økt representasjon i Representantenes hus.

- Det som overrasker meg, er at John Kerry har gjort det så godt. Han har gjort et enestående godt valg til å være en liberaler fra nordøst. De eneste demokratene som har hatt noen sjanse til å bli president, er de fra sørstatene, sier Lundestad til NRK.

Geir Lundestad mener krigen i Irak har slått to ulike veier under presidentvalget. På den ene siden kvier amerikanerne seg for å kaste en sittende president når landet er i krig.

- Men hadde det ikke vært for krigen, hadde Bush antakelig vunnet enda mer. Understrømningen i USA er konservativ, folkeforflytningene skjer til de konservative områdene og religion har fått økende betydning. Bare 13 prosent av amerikanerne er fagorganisert og «liberal» er blitt et skjellsord. Det var et honnørord på 1950- og 60-tallet, sier Lundestad. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media