Geir Mo på ferie

Midt i Frps største krise på ti år har generalsekretæren reist på ferie.

Reist vekk: Generalsekretær Geir Mo i Fremskrittspartiet har reist på julegavetur. Han sier han har fått lov av Siv Jensen til å forlate partiet i noen dager. Bildet er fra pressekonferansen i Stortinget etter et ekstraordinært sentralstyremøte forrige uke. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
Reist vekk: Generalsekretær Geir Mo i Fremskrittspartiet har reist på julegavetur. Han sier han har fått lov av Siv Jensen til å forlate partiet i noen dager. Bildet er fra pressekonferansen i Stortinget etter et ekstraordinært sentralstyremøte forrige uke. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiets mektige generalsekretær Geir Mo har den siste uka fått massivt med kritikk for hvordan han har håndtert beskyldningene om sex-overgrep mot en midreårig gutt i partiet.

Ikke jobb
Når Dagbladet i formiddag spør Frps kommunikasjonssjef Fredrik Farber om det er riktig at Geir Mo har reist på ferie, får vi dette svaret:

- Dette er en lenge planlagt reise, uten at jeg vet om det kan kalles ferie. Men jobbreise er det ikke, skriver han i en tekstmelding.

Farber opplyser også at Mo er tilbake etter helgen, men han vet ikke hvor generalsekretæren har tatt vegen.

Andre kilder i partiet karateriserer turen som en «guttetur» og en «årlig greie».

I to-tiden i dag fikk Dagbladet denne tekstmeldingen fra Mo:

- Hei. Jeg er borte noen dager på en reise jeg fikk i julegave av samboeren min. Det er drøftet med mine overordnede som ga meg tillatelse til å gjennomføre den. Jeg er tilgjengelig for dem. Utover det har jeg ingen kommentar.

Mo svarte ikke på Dagbladets spørsmål om det er problematisk å ta ferie midt i en så krevende periode for partiet.

Visste

Etter Dagbladets avsløringer forrige uke er partitoppen Trond Birkedal nå siktet for blant annet å ha hatt sex med et 15 år gammelt partimedlem. Birkedal nekter for sexen, men innrømmer at han hadde med seg den unge gutten opp på et hotellrom.

Generalsekretær Geir Mo har visst om anklagene mot Birkedal i ett og et halvt år, men han har verken informert politiet eller den unge guttens foreldre om påstandene.

I heisen: Geir Mo på vei til hasteinnkalt ekstraordinært sentralstyremøte om Birkedal saken forrige uke. Foto: Jacques Hvistendahl
I heisen: Geir Mo på vei til hasteinnkalt ekstraordinært sentralstyremøte om Birkedal saken forrige uke. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer