Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geir og hoppa Urd (6) gikk gjennom isen. Ble reddet av hesten som gikk i bånd bak dem

- Han sto helt stille på land, rygga litt, og dro meg opp av hølet.

-SÅ MØRKT UT: - Rett etter at vi gikk igjennom isen så jeg svart på det -  men ikke lenge. Jeg måtte bare gi jernet og få det til, sier hesteeier Geir Nordbotten om da han og hoppa H.M Urd i ettermiddag gikk gjennom isen i Tønsberg. På bildet er Geir helt til venstre, mens brannvesenet forsøker å få hoppa opp på land. Foto: Peder Gjersøe
-SÅ MØRKT UT: - Rett etter at vi gikk igjennom isen så jeg svart på det - men ikke lenge. Jeg måtte bare gi jernet og få det til, sier hesteeier Geir Nordbotten om da han og hoppa H.M Urd i ettermiddag gikk gjennom isen i Tønsberg. På bildet er Geir helt til venstre, mens brannvesenet forsøker å få hoppa opp på land. Foto: Peder Gjersøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Geir Nordbotten fra Stokke i Vestfold var i ettermiddag ute og trente med to av travhestene sine. Hoppa H.M Urd dro treningsvogna som han selv satt i, mens han hadde vallaken H.M Nordwest i tau bak vogna.

Geir hadde sjekket isen i området på forhånd, og trodde det var trygt å beveget seg på selve Akersvannet i Tønsberg. Men helt i nordenden av vannet var isen mye tynnere, og H.M Urd - og Geir og vogna, gikk rett gjennom.

- Jeg kom meg ikke opp av vannet jeg heller, men så hadde jeg han kameraten i bånd bak vogna. Han sto helt stille på land, rygga litt, og dro meg opp av hølet, sier Geir til Dagbladet.

- Det virket som han forstod at det var alvor på ferdet, fortsetter han.

Beholdt roen Hoppa H.M Urd sto fortsatt med iskaldt vann til halsen, og Geir ropte så høyt han kunne: «Jeg trenger hjelp!»

- Jeg forstod at jeg ikke ville klare å få henne opp på egenhånd og hadde ikke mobiltelefonen min på meg, så løp hjem for å skaffe hjelp, sier han.

Da han kom tilbake til vannet hadde allerede flere kommet for å bistå ham.

- Hesten holdt roen, og stod der med vogna i vannet, med bare hodet over, sier Geir.

- Ingen god følelse Brannvesenet ankom også etter kort tid, og etter halvannen time klarte de, blant annet ved hjelp av et flytebrett, å få Urd opp av vannet.

- Jeg har bada mye med hestene mine, og veit hva de tåler, men halvannen time er helt i grenseland. Jeg hadde absolutt ingen god følelse, men heldigvis gikk det bra, sier en tydelig preget hesteeier til Dagbladet.

- Jeg klarer nesten ikke prate nå, sier han.

Familiehesten - Og jeg vet ikke helt hva jeg skal si heller. Jeg er glad selvfølgelig - og rørt. Jeg har fått masse hjelp, og er takknemlig, sier Geir.

En dyrlege på stedet undersøkte H.M Urd etter at de fikk henne opp av vannet, og ifølge Geir kommer hun fra isbadet uten skader.

REDDET ETTER 1,5 TIME: Etter halvannen time klarte brannvesenet å få H.M Urd opp på land. - Jeg hadde absolutt ingen god følelse, men heldigvis gikk det bra, sier Geir Nordbotten til Dagbladet like etter at sukseen er et faktum. Foto: Peder Gjersøe
REDDET ETTER 1,5 TIME: Etter halvannen time klarte brannvesenet å få H.M Urd opp på land. - Jeg hadde absolutt ingen god følelse, men heldigvis gikk det bra, sier Geir Nordbotten til Dagbladet like etter at sukseen er et faktum. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

- Dyrlegen mente at hun ikke var så nedkjølt, og bare hadde fått noen hudskrammer. Hun er i god form og tåler mye. Dessuten er hun godt holdt, altså litt feit, og det kom godt med i dag, sier han.

Han driver aktivt med trav, men forteller at H.M Urd nok ikke er blant de beste konkurransehestene han har.

- Hun har ikke de beste travegenskapene, men er på en måte familiehesten vår; den alle i familien liker godt, sier han.

17 mann dro Vaktleder ved Sandefjord brannvesen, Bjørn Roger Steen, forteller at de fikk melding om hesteulykka cirka klokka 15.10. Både mannskap derfra og mannskap fra Stokke brannvesen rykket da ut.

- Vi kjørte inn på hver vår side av vannet og gikk nok 250 meter på isen før vi kom fram til hesten. Vi klarte å fjerne vogna som var festet til henne og etterhvert klarte vi også å feste stropper rundt magen hennes, sier Steen.

Deretter startet de å dra i stroppene.

- Vi var 17 mann som dro, og omsider klarte vi å få hesten opp, sier Steen.

FAMILIEHESTEN: Seks år gamle H.M Urd er ikke den beste travhesten Geir har, men hun er den familien hans liker aller best, forteller han. Foto: Peder Gjersøe
FAMILIEHESTEN: Seks år gamle H.M Urd er ikke den beste travhesten Geir har, men hun er den familien hans liker aller best, forteller han. Foto: Peder Gjersøe Vis mer