Geiranger-drapet: Dobbelt-tips sjekket ut

ÅLESUND (NTB): Alle dobbelt-tips i Trude Espås-saken er nå sjekket ut. Unntaket er tips om en seksualdømt fange som rømte fra Ila 4. august i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den seksualdømte fangen rømte fire dager før drapet på Trude Espås og er fortsatt på rømmen. Flere mener at denne fangen ligner mannen på tegningen.

 Politiet mener sannsynligheten er stor for at den rømte seksualforbryteren er et blindspor i saken, og har derfor ikke gitt arbeidet med å finne mannen høyere prioritet enn normalt, opplyser førstebetjent Asbjørn Hansen i Kripos til NTB.

- Ingen holdepunkter

Ifølge Hansen befinner mannen seg trolig i Sørøst-Asia.

  - Vi kan naturligvis ikke utelukke det helt, men vi har ingen holdepunkter for at vedkommende var i Geiranger-området drapsdagen, sier Hansen til NTB.

  Politiet fått inn mellom 300 og 400 tips fra flere land etter at to tegninger av den mulige drapsmannen til Trude Espås ble offentliggjort.

Tungt arbeide

Tegningen av Trude Espås' mulige drapsmann er vist på TV i flere land, og politiet i Belgia, Holland og Tyskland bistår nå norsk politi med å sjekke menn som publikum mener ligner. Dette er et omstendelig arbeide som tar mye tid.

  Det står også igjen mye sjekke-arbeid i Norge. Tilsammen har politiet registrert 1400 tips, men foreløpig har ingen av disse ledet etterforskningen inn på et konkret spor, ifølge Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer