Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geiranger-drapet: Dobbelt-tips sjekket ut

ÅLESUND (NTB): Alle dobbelt-tips i Trude Espås-saken er nå sjekket ut. Unntaket er tips om en seksualdømt fange som rømte fra Ila 4. august i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den seksualdømte fangen rømte fire dager før drapet på Trude Espås og er fortsatt på rømmen. Flere mener at denne fangen ligner mannen på tegningen.

 Politiet mener sannsynligheten er stor for at den rømte seksualforbryteren er et blindspor i saken, og har derfor ikke gitt arbeidet med å finne mannen høyere prioritet enn normalt, opplyser førstebetjent Asbjørn Hansen i Kripos til NTB.

- Ingen holdepunkter

Ifølge Hansen befinner mannen seg trolig i Sørøst-Asia.

  - Vi kan naturligvis ikke utelukke det helt, men vi har ingen holdepunkter for at vedkommende var i Geiranger-området drapsdagen, sier Hansen til NTB.

  Politiet fått inn mellom 300 og 400 tips fra flere land etter at to tegninger av den mulige drapsmannen til Trude Espås ble offentliggjort.

Tungt arbeide

Tegningen av Trude Espås' mulige drapsmann er vist på TV i flere land, og politiet i Belgia, Holland og Tyskland bistår nå norsk politi med å sjekke menn som publikum mener ligner. Dette er et omstendelig arbeide som tar mye tid.

  Det står også igjen mye sjekke-arbeid i Norge. Tilsammen har politiet registrert 1400 tips, men foreløpig har ingen av disse ledet etterforskningen inn på et konkret spor, ifølge Hansen.

  Fortsatt gir politiet Tyskland og landene rundt høy prioritet. Mannen på tegningen er beskrevet av to vitner, og han var tysktalende.

  - Vi har et realistisk håp om en løsning. Vi har fortsatt mange arbeidsoppgaver, og det er ingen tanker om å redusere eller gi opp etterforskningsarbeidet, sier Hansen.

Hele Norges coronakart