Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geiranger er isolert

To snøras har sperret eneste bilvei inn til bygda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Bygda Geiranger på Sunnmøre er isolert etter at det i går kveld mellom åtte og ni gikk to snøras i området. Rasene gikk over veien mellom Eidsdal og Geiranger, som er eneste bilvei til bygda på vinterstid.

- Vi er sikre på at det ikke er noen som er tatt i rasene, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre Politidistrikt til Dagbladet.no.

Det har vært kraftig snøfall i området, og det er ventet fortsatt snø utover dagen. Været fører til at man ikke vil rydde veien fordi det er vanskelig å se om det er fare for nye ras. Veimannskaper venter derfor på lys før veien ryddes. Man håper å kunne åpne veien i løpet av formiddagen.

Snøværet sørger også for at det ikke er mulig å komme inn til Geiranger med redningshelikopter dersom det skulle bli nødvendig. Derfor ligger det nå en redningsskøyte i beredskap i nabobygda Sjøholt.

Det er uvisst hvor mange som er rammet av snørasene, men det er kun få hundre som bor fast i bygda på vinterstid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media