Geiranger isolert av snøskred

STRANDA (Dagbladet :på nett):Flere enn 400 personer i Geiranger i Møre og Romsdal er isolert etter at et snøskred har sperret den eneste veien ut av området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enn 400 personer i Geiranger i Møre og Romsdal er isolert etter at et snøskred har sperret den eneste veien ut av område. 29 personer som bor på Gjerdesletta i Geiranger er evakuert, og 140 turister evakuert til Hotell Union i kveld.

En talsmann for politiet i Geiranger sier til Dagbladet at redningsmannskaper vil prøve å nå inn til hotellet i morgen tidlig. De vil forsøke å bruke ei ferje som vanligvis bare brukes i sommertrafikk, til å hente ut turistene. Skredfaren er så stor at fjorden ikke er trygg for små båter.

- Det er lenge siden vi har hatt en slik ekstrem snøskredssituasjon her i kommunen, sier ordfører Inge Gjærde i Stranda til Dagbladet :på nettet i kveld.

I morgen er det ventet plussgrader, regn og sterk vind. Gjærde frykter at to store snøfonner i fjellet ovenfor bebyggelsen.

i 1907 gikk det et ras i samme område. Da mistet to mennesker livet. I 1982 gikk det også et stort ras. Da var lokalbefolkningen evakuert, og ingen ble skadet. I går gikk et ras på riksvei 60 ved Røyr mellom Stranda og Hellesylt. Ingen ble skadet.

Sunnmøre politidistrikt og Hovedredningssentralen på Sola har i kveld høynet beredskapen, og Røde Kors er varslet og lavinehunder er satt i beredskap. Foreløpig er det ikke meldt om at noen skal være tatt av snøskred, men faren for at dette skal skje er i høyeste grad til stede.

Beredskapsrådet i Stranda kommune skal møtes i morgen tidlig klokka 10 for å diskutere nye tiltak.