Geiranger-lensmannen har jobbet med Trude Espaas-drapet i åtte år. I går ga han Førde-lensmannen gode råd.

Lensmann Jens-Arne Hessegjerde har jobbet med etterforskningen i Trude Espås-saken i Geiranger i åtte år. I går ga han gode råd til kollega og lensmann Kjell Fonn i Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FØRDE (Dagbladet): -  Jeg forstår nå litt av hvilket enormt kjør og press Jens-Arne Hessegjerde må ha jobbet under i Trude Espås-saken. Jeg tenker nå på tida vi vil bruke fram til vi får en oppklaring av drapet på Anne Slåtten, sier lensmann Kjell Fonn.

Ser likhetene

Trude Espås ble meldt savnet 8. august 1996. Hun ble funnet drept 19. august. Saken er ennå ikke oppklart.

Lensmann Jens-Arne Hessegjerde hadde bestilt hotellrom i Førde før Anne Slåtten ble meldt savnet søndag for ei uke siden. Han er på helgetur sammen med sin kone. Da Dagbladet i går foreslo et møte med lensmann Kjell Fonn, var han ikke vanskelig å be. Han fikk møte etterforskningsgruppa på lensmannskontoret, der også Sturla Osen leder etterforskerne fra Kripos. Han deltok også i Espås-saken.

De to lensmennene finner klare likheter i de to drapene.

-  Det er mye her som minner om vår sak i Geiranger. Vi har å gjøre med to unge kvinner som blir drept i nærheten av tettbebygd strøk der det er stor sjanse for at gjerningspersonen kan bli sett. Begge drapene har skjedd om sommeren. Åstedene ligger begge like ved veien. I begge sakene står vi uten å vite gjerningspersonens motiv for å drepe de unge kvinnene, sier Hessegjerde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer