Geldof: - Ikke bruk e-post

Legger beslag på tida vår og hindrer ekte handling, ifølge Live 8-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - E-post gir en følelse av å handle, noe som ikke stemmer, sa Geldof på en konferanse i London i går, ifølge BBC News.


Forakt

Live Aid- og Live 8-sjefen ga klart uttrykk for sin forakt for e-post overfor deltakerne på konferansen, som var arrangert av innovasjonsfirmaet What if!.

- Det arbeidstakere utretter i løpet av en dag, henger sammen med antallet e-poster de ignorerer, sa Geldof. Han utdypet det ved å si at «gjøredelen» av en jobb er proporsjonal med mengden e-post man ikke svarer på.

Sir Bob fortalte at han sterkt misliker å se masse e-post i innboksen, siden e-postene pådytter ham en agenda og forkludrer planene for dagen.


- Pass på formuleringen

Geldof, som i tillegg til å være sosial aktivist også er en suksessfull forretningsmann, advarte også mot faren ved dårlig formulerte e-poster.

- Av personlig erfaring vet jeg at dårlig formulerte e-poster kan forårsake alvorlig forretningsmessig skade, sa han, og forklarte:

FORAKTER E-POST: Sir Bob Geldof, her under MTV Music Awards i Lisboa tidligere i måneden, da han vant prisen Free Your Mind. Foto: Scanpix
FORAKTER E-POST: Sir Bob Geldof, her under MTV Music Awards i Lisboa tidligere i måneden, da han vant prisen Free Your Mind. Foto: Scanpix Vis mer

- Tonen kan være feil. En dårlig overveid e-post kan ødelegge en avtale, sa han til konferansedeltakerne, og ga dem følgende råd:

- Ikke bruk e-post.