- Gelius er litt pr-kåt, men for oss på Vålerenga er han er god prest

Vålerenga-folket slår ring rundt presten sin.

VÅLERENGA: Liz Høivang og Ingvild Altun skjønner ikke hvorfor Ole Christian Kvarme ønsker å ta fra dem presten. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet
VÅLERENGA: Liz Høivang og Ingvild Altun skjønner ikke hvorfor Ole Christian Kvarme ønsker å ta fra dem presten. Foto: Eiliv Frich Flydal/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VÅLERENGA (Dagbladet): - Gelius er litt pr-kåt, men for oss på Vålerenga er han er god prest, sier Monica Frey til Dagbladet.

I morges luftet hun hunden Amero utenfor presteboligen på Vålerenga i Oslo. «Alle» på Vålerenga kjenner til at Oslo-biskop Ole Christian Kvarme har anbefalt Oslo bispedømmeråd å gi Gelius sparken.

Slår ring Saken sprakk i går kveld og lokalbefolkningen på Vålerenga i Oslo slår ring om kjendispresten Einar Gelius.

- Jeg har både gått i kirken og kommet til ham for personlige råd, sier Frey.

- Han tar kirken til der folk er, legger hundevennen Finn til.

Avskjedssaken fra Kvarme kommer etter at Gelius i oktober slapp boka «Sex i bibelen», der han har trålet bibelen på jakt etter sex, inkludert beretninger og fetisjer. Han oppfordret også til bruk av porno og mener sex før ekteskapet er uproblematisk.

- Jeg vil ta et oppgjør med kirkas langvarige seksualfiendtlighet og de krefter i kristne sammenhenger som fremdeles ser på sex med skam og skyld - og ikke minst vil jeg ta avstand fra dem som med Bibelen i hånd misbruker og undertrykker andre mennesker, sa Gelius til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer