Gelius får lukrativ fallskjerm av Kvarme

Får full lønn i over et år og kan fritt holde foredrag verdt titusener.

BLIR NEPPE BLAKK: Avtroppende Vålerenga-sokneprest Einar Gelius får 13 måneders full lønn og står helt fritt til å tjene penger på si etter å ha sluttet med øyeblikkelig virkning i går. Foto: Berit Roald/Scanpix
BLIR NEPPE BLAKK: Avtroppende Vålerenga-sokneprest Einar Gelius får 13 måneders full lønn og står helt fritt til å tjene penger på si etter å ha sluttet med øyeblikkelig virkning i går. Foto: Berit Roald/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Einar Gelius har riktignok sagt opp jobben som sokneprest på Vålerenga - men han blir neppe nødt til å tigge for livsoppholdet av den grunn:

Etter det VG erfarer, har han sikret seg en avtale om full lønn ut dette året og hele neste år - over 13 måneder. Ut fra skattelistene finner avisa det sannsynlig at den omstridte presten dermed har sikret seg godt over 400 000 kroner i inntekt i perioden.

Som Oslo-biskop Ole Christian Kvarme i går meddelte i en pressemelding, går Gelius formelt av som sokneprest 1. juli til neste år - men han er øyeblikkelig fristilt fra pliktene som følger med stillingen, dvs. at han i praksis har sluttet på dagen.

Dette innebærer han fritt tjene penger på si i perioden - og det er mye som tyder på at den medievante presten dermed har gjort det svært godt økonomisk; han er allerede populær foredragsholder og holdt nylig to foredrag for Sykepleierforbundet - til 15 000 kroner hver.

Flere kommunikasjonseksperter er imidlertid bombesikre på at Gelius' i framtida kan kreve langt mer for opptredenene sine.

- Når jeg tar 40 000 kroner, er Gelius verdt mer enn 15 000. Han er jo morsom! sier Hans Geelmuyden til VG.

John A. Medalen i Dinamo peker på Gelius' bakgrunn som Ap-politiker og mener den mangefasetterte fortida kan åpne mange dører for ham med tanke på hvilke miljøer han kan drive innbringende virksomhet i.