Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gelius stoppet boligbygging

Etter ett års kamp har NRK-kjendis Jon Gelius har klart å stoppe boligbygging ved barndomshjemmet sitt i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg er rystet over den kommunale saksbehandlingen. Dette var noe jeg ville kjempe mot, sier Gelius til Dagbladet.

Etter at lokalpolitikerne i Arendal først ga tillatelse til bygging i nærheten av Gelius-familiens hjem i Arendal, har de nå snudd trill rundt og gjort om fjorårets vedtak, skriver Agderposten.

Resultatet er at byggeplanene stoppes, ihvertfall midlertidig. Nå skal kommunen prøve å få til en minnelig ordning med utbyggerne.

Hvis ikke dette går, kan saken i veste fall ende i retten.

-  Jeg håper utbyggerne kan godta enten en ny tomt eller økonomisk kompensasjon, sier Gelius. Han har engasjerte seg i saken da han oppdaget at det forelå planer om bygging av en større tomannsbolig foran hans eget barndomshjem, et annet bolighus og et pleiehjem for eldre kvinner.

-  Det verste var at nybygget ville fratatt disse eldre damene havgløttet de nå har. Her snakker vi om noen av de svake i samfunnet, sier Gelius, som har brukt en masse tid og krefter på saken.

-  Her har det vært flere klare brudd på plan- og bygningsloven. Blant annet ble bare én av naboene varslet, sier Gelius.

VANT FRAM: Jon Gelius.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!