Gene (69) hjalp seks barn under skolemassakren i Newtown

Nå blir han trakassert av personer som påstår at han er en svindler.

HJALP SEKS BARN: Gene Rosen bor like ved skolen hvor Newtown-massakren fant sted i desember i fjor, og tok vare på seks barn etter at han fant dem i oppkjørselen sin. Foto: REUTERS/Joshua Lott
HJALP SEKS BARN: Gene Rosen bor like ved skolen hvor Newtown-massakren fant sted i desember i fjor, og tok vare på seks barn etter at han fant dem i oppkjørselen sin. Foto: REUTERS/Joshua Lott Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For en måned siden hjalp 69 år gamle Gene Rosen seks skoleelever i forbindelse med skolemassakren i Newtown.

Nå blir han utsatt for gjentatte beskyldninger om at han er en svindler.

- Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Folk ringer meg og legger på. Jeg får eposter med, ikke direkte trusler, men anklager om at jeg lyver, spørsmål om hvor mye jeg blir betalt for å være med på «svindelen», sier Rosen til det amerikanske nyhetsnettstedet Salon.

Noen har lagt ut et bilde av huset hans på nettet. Falske Youtube-profiler og Google+-profiler er blitt opprettet i hans navn. Det er blitt lagt ut meldinger som gjør narr av «den emosjonelle jødiske fyren» og dusinvis med eposter og videoer hvor han blir «avslørt» som en sjarlatan, ifølge nettstedet.

Kona bekymret I en av epostene han har fått tilsendt, står det blant annet følgende, ifølge Salon:

- Hvordan går det med alle de små elevene? Du vet, de som kom til hjemmet ditt etter «skyteepisoden». Hva er prisen for å involvere seg i et bedrageri sponset av myndighetene, forresten?

EN MÅNED SIDEN: Lysende engler er hengt opp fra et tre i Connecticut, til minne om alle dem som ble drept i skolemassakren i Newtown 14. desember i fjor. Foto: REUTERS/Michelle McLoughlin
EN MÅNED SIDEN: Lysende engler er hengt opp fra et tre i Connecticut, til minne om alle dem som ble drept i skolemassakren i Newtown 14. desember i fjor. Foto: REUTERS/Michelle McLoughlin Vis mer

Rosen forteller at kona hans er bekymret for sikkerheten deres. Selv har han loggført hver eneste epost og telefonsamtale.

Sto i oppkjørselen Det er en måned siden 69-åringen fant seks små barn og en bussjåfør i oppkjørselen sin i Newtown.

- Vi kan ikke gå tilbake til skolen, for læreren vår er død, sa ett av barna.

Rosen tok dem med seg inn og ga dem juice og leker. Han ringte foreldrene deres, og satt sammen med dem og hørte på de sjokkartede beretningene om hva som skjedde inne på skolen like i nærheten.

Det var her Adam Lanza (20) skjøt vilt rundt seg med tre forskjellige våpen, etter at han først hadde drept sin egen mor. 20 barn og seks lærere ble skutt og drept før 20-åringen tok sitt eget liv.

I dagene etter massakren, lot Rosen seg intervjue av en rekke medier.

MISTET LIVET: 20 barn ble drept i skyteepisoden på barneskolen i Newtown. Foto: John Moore/Getty Images/AFP
MISTET LIVET: 20 barn ble drept i skyteepisoden på barneskolen i Newtown. Foto: John Moore/Getty Images/AFP Vis mer

- Jeg ville fortelle om hvor modige disse barna var, og det hjalp meg på en måte å jobbe meg gjennom «dette», har 69-åringen tidligere sagt til Salon.

Konspirasjonsteorier Det er bruken av ordet «dette» som skal ha gitt konspirasjonsteoretikere vann på mølla, ifølge nyhetsnettstedet.

I etterkant av skyeepisoden har konspirasjonsteoretikere nemlig stilt spørsmålstegn ved om hele skyteepisoden i det hele tatt fant sted. De påstår at det hele er en bløff iscenesatt av myndighetene.

Salons politiske reporter skriver at Rosen i utgangspunktet kontaktet ham for å spørre om han burde fortelle FBI om trakasseringen.

Da Salon spurte om de kunne omtale saken, var Rosen først skeptisk:

- Jeg frykter at noen av dem vil lese det og at dette vil fyre dem opp ytterligere.

Hyggelige henvendelser Rosen bestemte seg likevel for å la seg intervjue om saken, blant annet på grunn av en sterk tro på ytringsfriheten.

I SORG: Jimmy Greene og Nelba Marquez-Greene mistet datteren i skolemassakren i Newtown. Pårørende ønsker nå en dialog om hvordan lignende skyteepisoder kan forhindres i framtida. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT
I SORG: Jimmy Greene og Nelba Marquez-Greene mistet datteren i skolemassakren i Newtown. Pårørende ønsker nå en dialog om hvordan lignende skyteepisoder kan forhindres i framtida. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT Vis mer

Han forteller at livet hans er snudd opp-ned på grunn av trakasseringen. Han kjenner blant annet på et voldsomt raseri.

Da er det godt at det kommer langt flere hyggelige eposter enn hatmail.

- Jeg får de nydeligste kortene og fantastisk hyggelige telefonsamtaler. La oss håpe at de fortsatt vil utgjøre majoriteten av henvendelser.

GJERNINGSMANNEN: Adam Lanza tok sitt eget liv etter skolemassakren. Foto: AP Photo/NBC News
GJERNINGSMANNEN: Adam Lanza tok sitt eget liv etter skolemassakren. Foto: AP Photo/NBC News Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer