SKJEBNEMØTE.  General McChrystal er kalt inn på teppet hos president Obama i dag. Resultatet kan bli at han må gå. Foto: EPA/PETE SOUZA
SKJEBNEMØTE. General McChrystal er kalt inn på teppet hos president Obama i dag. Resultatet kan bli at han må gå. Foto: EPA/PETE SOUZAVis mer

General McChrystal forberedt på å gå av

Har skjebnemøte med Obama i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Grunnen er et intervju McChrystal ga til det amerikanske magasinet Rolling Stone. I intervjuet går generalen langt i å kritisere president Barack Obama og flere medlemmer av hans administrasjon.

I artikkelen blir det hevdet at McChrystal har tatt kontroll over situasjonen i Afghanistan ved å aldri miste fokus på hvem som var den virkelige fienden, nemlig «pysene» i Det hvite hus.

Og på spørsmål om visepresident Joe Biden svarer generalen " Spør du om visepresident Biden? Hvem er det? "

På teppet Artikkelen hevder også at en medlem av staben til McChrystal skal ha kalt Joe Biden for "bite me". I intervjuet blir også Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver Jim Jones karakterisert som «en klovn» og Richard Holbrooke, som er Obamas spesialutsending for Pakistan og Afghanistan «som et såret dyr».   

Rolling Stone-artikkelen har skapt voldsomme reaksjoner i USA. President Obama fortalte amerikanske journalister i går at han synes at artikkelen vitner om «dårlig dømmekraft», og det blir nå spekulert i om generalen vil bli nødt til å gå. Men Obama sa også at vil snakke med McChrystal personlig før han bestemmer seg for hva han vil gjøre i saken, og de to skal møtes nå i dag.

Ifølge Foxnews skal generalen imidlertid være forberedt på å gå av, og den amerikanske nyhetskanalen melder at det er forventet at McChrystal vil ta med seg et oppsigelsesbrev til møtet med Obama.

Vanskelig Men heller ikke for den amerikanske presidenten er situasjonen enkel. Hvis Obama ikke gir McChrystal sparken vil han bli sett på som svak, hvis han faktisk velger å sparke generalen bety det at han sparker den øverstkommanderende for den militære operasjonen i Afghanistan i det som er en vanskelig periode i landet.

I tillegg til å være landets øverste politiske leder, er den amerikanske presidenten også øverstkommanderende for alle amerikanske militærstyrker. Det gjør McChrystal sine uttalelser ekstra alvorlige. Han har ikke bare kritisert presidenten, han har også kritisert USAs øverste militære leder mens landet er i krig, skriver Foxnews.