General Motors begjærer seg konkurs

Men produksjonen forsetter.

KONKURS:   General Motors vil i løpet av dagen begjære seg konkurs, sier en rekke kilder. Her fra selskapets hovedkvarter i Detroit. Foto: AP Photo/Paul Sancya
KONKURS: General Motors vil i løpet av dagen begjære seg konkurs, sier en rekke kilder. Her fra selskapets hovedkvarter i Detroit. Foto: AP Photo/Paul Sancya Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Bilindustrien har i flere uker vært forberedt på en konkurs for USAs største bilprodusent, men det var først søndag at Det hvite hus opplyste at selskapet leverer konkursretten en begjæring om konkursbeskyttelse mandag morgen.

1. juni utløper fristen amerikanske myndigheter ga General Motors til å legge fram en plan for sin videre virksomhet. Senere mandag taler president Barack Obama om framtiden for selskapet.

Produksjonen fortsetterBegjæringen får ingen umiddelbar praktisk betydning siden en konkursbegjæring i henhold til amerikansk konkurslovgivning (Chapter 11) gir selskapet beskyttelse mot kreditorene mens virksomheten fortsetter som normalt og selskapet gjennomfører en restrukturering.

Planen må godkjennes av en dommer i skifteretten, som også bestemmer hvor mye kreditorene skal få.

Søndag godkjente et flertall av General Motors? kreditorer et forslag om å skrive av gjeld i bytte mot aksjer i et nytt og restrukturert GM, noe som gjør det lettere for dommeren å pålegge de øvrige kreditorene samme betingelser og dermed få hele prosessen raskere unnagjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer