- General Motors driter i Saab

Saab-sinne i den svenske regjeringen.

USIKKER FRAMTID: Saab har virksomheter flere steder i Sverige, blant annet her i Akalla. Framtiden til selskapet er usikker. Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX
USIKKER FRAMTID: Saab har virksomheter flere steder i Sverige, blant annet her i Akalla. Framtiden til selskapet er usikker. Foto: Henrik Montgomery/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den svenske bilfabrikken Saab har en høyst usikker framtid. I natt sa toppsjefen Rick Wagoner i det amerikanske eierselskapet General Motors (GM) følgende på en pressekonferanse.

- Med mindre svenske myndigheter trer støttende til, så vil Saab være konkurs så tidlig som denne måneden.GM foreslår at Saab blir et selvstendig selskap fra og med januar 2010. Det foregår nå intense forhandlinger mellom GM og den svenske regjeringen. GM ber blant annet den svenske staten om å bla opp 5 milliarder kroner for å redde selskapet. - Forbanna lei GM- Den svenske regjeringen har vært samarbeidsvillig, ss GM-sjef Rick Wagoner på pressekonferansen.

Det virker ikke som om regjeringen i Sverige mener det samme om GM. - GM vil forlate Saab og sende fakturaen til svenske skattebetalere. GM har vanstyrt Saab i flere år, sier næringsminister Maud Olofsson ifølge Expressen.

En av Olofssons rådgivere er enda krassere:- Vi er forbanna lei av GMs arroganse. Det virker som de driter fullstendig i Saab, sier rådgiveren til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer