- General Motors må forberede seg på konkurs

Sier det amerikanske finansdepartementet.

MÅ VÆRE FORBEREDT PÅ KONKURS: Bilgiganten General Motors har slitt tungt i det siste. Det amerikanske finansdepartementet skal ha bedt selskapet om å forberede seg på en konkurs. Foto: AFP/SCANPIX
MÅ VÆRE FORBEREDT PÅ KONKURS: Bilgiganten General Motors har slitt tungt i det siste. Det amerikanske finansdepartementet skal ha bedt selskapet om å forberede seg på en konkurs. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det amerikanske finansdepartementet skal ha bedt den kriserammede bilprodusenten General Motors om å forberede seg på en konkurs.

Beskjeden kommer fra medlemmer av president Barack Obamas arbeidsgruppe for bilindustrien, sier sentrale kilder til avisen The New York Times.

Arbeidsgruppen er oppnevnt for å meisle ut redningsplaner for den kriserammede bilindustrien, og satt i forrige uke i møter med General Motors (GM) i Detroit.

Mulig nytt selskap

Samtalene vil fortsette til uken, men ifølge avisen er målet en «rask og kirurgisk konkurs» innen 1. juni.

GM hevder på sin side at selskapet skal klare å omorganisere på egen hånd, til tross for at kriselån på 13,4 milliarder dollar allerede er innvilget og forhandlinger med aksjonærer og fagforeninger står i stampe.

En løsning som blir diskutert er å opprette et nytt selskap, som skal kjøpe opp den lønnsomme delen av GM umiddelbart etter en konkurs. De uønskede delene av bilgiganten skal derimot bli overlatt til seg selv og sakte, men sikkert bli avviklet.

Bekymret Obama

Avisens kilder påpeker imidlertid at president Obama blant annet er bekymret for arbeidernes pensjoner, og at han ønsker en løsning der arbeiderne ikke blir skadelidende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer