DØMT FOR LEKKASJE: Chelsea Manning, som tidligere het Bradley Manning, er dømt for å ha lekket flere hundre tusen hemmeligstemplede dokumenter. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB / NTB Scanpix
DØMT FOR LEKKASJE: Chelsea Manning, som tidligere het Bradley Manning, er dømt for å ha lekket flere hundre tusen hemmeligstemplede dokumenter. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB / NTB ScanpixVis mer

General opprettholder dommen mot Manning

Dømt til 35 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En general i den amerikanske hæren har opprettholdt dommen på 35 års fengsel for Chelsea Manning, som er dømt for å ha lekket flere hundre tusen hemmelige dokumenter.

Dermed sendes saken automatisk videre til en militær ankedomstol. Manning het tidligere Bradley til fornavn, men skiftet navn i fjor da hun opplyste at hun håpet å foreta kjønnsskifte og begynne hormonbehandling.

Mannings støttespillere tror saken hennes kan ende i høyesterett etter at general Jeffrey Buchanan opprettholdt dommen fra i høst. En av Mannings forsvarere har allerede skrevet brev til president Barack Obama med oppfordring om at den 26 år gamle soldaten benådes.

Dokumentene som Manning lekket til nettstedet WikiLeaks, omfattet informasjon om overgrep begått i Irak og Afghanistan. Mange av dokumentene inneholdt hemmelig informasjon fra USAs ambassader. Etterretningslekkasjen var den største i USAs historie.

(NTB)