Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

General refses

Enstjerners general, brigader Arild Dregelid, får refs fra forsvarssjefen, etter at han anklaget Stoltenberg-regjeringen for å ha dårlig gangsyn.

FIKK REFS: Brigader Arild Dregelid. Foto: Forsvaret
FIKK REFS: Brigader Arild Dregelid. Foto: Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var forrige lørdag enstjerners general, brigader Arild Dregelid, i et oppsiktsvekkende leserinnlegg i Verdens Gang gikk til frontalangrep på det han kalte «det politiske byråkratiet, forsvarsministeren og regjeringen».

Bakgrunnen var at Kong Harald ikke var ønsket da tre krigsveteraner fikk utdelt Krigskorset med sverd på Akershus søndag 8. mai.

Dregelid anklaget regjeringen for å ha rotet det til og ha dårlig gangsyn.

Dagbladet omtalte saken sist torsdag.

REFSER:  Forsvarssjef Harald Sunde refser brigader Arild Dregelid, etter at Dregelid anklaget regjeringen for å mangle gangsyn. 

Foto: Håkon Eikesdal
REFSER: Forsvarssjef Harald Sunde refser brigader Arild Dregelid, etter at Dregelid anklaget regjeringen for å mangle gangsyn. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Da sa brigader Dregelid:

- Jeg står for det jeg har skrevet!

Torsdag ville verken forsvarsministeren eller forsvarssjefen kommentere saken.

Refses
Men nå har forsvarssjef Harald Sunde tatt affære.

Dagbladet er kjent med at forsvarssjefen har hatt et møte med Dregelid.

- Åpenhet i Forsvaret har vært viktig for meg etter at jeg tiltrådte som forsvarssjef. Dette gjelder når det er operasjonelt mulig, og inkluderer både prosesser og resultater. Åpenhet om virksomheten bidrar til å bevare forankringen av Forsvaret i folket, sier forsvarssjef Harald Sunde.

- Det er likevel ikke slik at offiserer og embetsmenn, etter at beslutning er fattet, skal kunne oppnevne seg selv som kollektive talsmenn for forsvaret og framføre kritikk mot regjering og departement i media, sier Sunde.

Lojalitet
-Det er viktig for meg at Forsvarets ansatte har mulighet til å bidra i prosesser og vurderinger som leder fram til anbefalinger. Det må imidlertid alltid være slik at når en beslutning er tatt, stiller Forsvaret seg lojalt bak beslutningen og gjennomfører oppdraget.

Brigader Arild Dregelid har en sentral stilling i Forsvarsstaben — de fagmilitære rådgiverne til forsvarssjefen.

- Forsvaret skal være en samlet etat som gir gode råd, slik Forsvaret opptrådte i planleggingen og gjennomføringen av veterandagen 8. mai, understreker forsvarssjef Harald Sunde.

- Jeg har lagt denne saken bak meg, og har ingen ytterligere kommentarer, er det eneste brigader Arild Dregelid ønsker å si til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media