- General skal være drept i Afghanistan

Ifølge New York Times.

VARSELSKUDD: En NATO-soldat skyter det som skal være et varselskudd ved Camp Quarga i Vest-Kabul. Foto: AP Photo/Massoud Hossaini
VARSELSKUDD: En NATO-soldat skyter det som skal være et varselskudd ved Camp Quarga i Vest-Kabul. Foto: AP Photo/Massoud HossainiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i afghansk militæruniform skal ha kommet seg inn på militærbasen Camp Qargha utenfor den afghanske hovedstaden Kabul og begynt å skyte rundt seg, tirsdag.

Det bekrefter en talsperson for den amerikanskledede koalisjonen og afghanske medier.

Ifølge New York Times skal en amerikansk general ha blitt skutt og drept i angrepet. Avisa skriver også at den drepte skal være den amerikaneren med høyest offisersgrad som er blitt drept i Afghanistan, ifølge avisa.

- Flere skadd Flere andre skal også være skadd etter hendelsen. Ifølge BBC er det snakk om 15 skadde, deriblant en tysk general og «omlag et dusin» amerikanere.

General Mohammas Zahir Azimi, som er talsperson for afghanistans forsvarsdepartement, sier det var «en terrorist i militæruniform» som skjøt rundt seg.

Mannen som skal ha utløst skuddene skal selv være drept. Etter det BBC erfarer skal skytingen ha startet etter en krangel.

NATO-soldater Det tyske militæret opplyser at de 15 skadde soldatene skal være NATO-soldater.

NATO sier selv at de etterforsker angrepet, som Afghanistans president Hamid Karzai fordømte som «feigt».

- Dette var en handling av fiender som ikke ønsker å se at Afghanistan har sterke institusjoner, sier Karzai i en uttalelse.

Etter skuddepisoden skal en soldat i en NATO-konvoi på vei ut fra basen ha skutt et varselskudd i nærheten av journalister fra nyhetsbyrået AP og fotgjengere. Ingen ble truffet og skadd.

- Jeg vet ikke hva han avfyrte, men det ble avfyrt nær bilen vår, sier AP-fotograf Massoud Hossaini ifølge New York Times.

VARSELSKUDD: En NATO-soldat skyter det som skal være et varselskudd ved Camp Quarga i Vest-Kabul. Foto: AP Photo/Massoud Hossaini
VARSELSKUDD: En NATO-soldat skyter det som skal være et varselskudd ved Camp Quarga i Vest-Kabul. Foto: AP Photo/Massoud Hossaini Vis mer