Generalene gråter - flygelederne jubler

Mens streikegeneralene i AF fordømmer regjeringens lønnsnemnd, sier flygelederne rett ut: - Vi er lettet. Dette var ikke vår streik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AF-leder Magne Songvoll sier regjeringen «øver vold mot arbeidstakerene». Forhandlingsleder i AF Stat, Anders Folkestad, mener regjeringens inngripen i går er en fallitterklæring.

- Dette får stå for AF-ledernes regning. Vi er lettet over å være ferdige med streiken, sier flygeleder og tillitsvalgt ved kontrollsentralen i Røyken, Paul Johannessen.

- Vår yrkesgruppe er ikke vant til å streike, men har fulgt AFs oppplegg lojalt. Vi håper og tror vi har hjulpet til med å sette fokus på lønnsnivået for våre grupper med høyere utdanning.

Upopulær

Selv om AF-leder Songvoll bedyrer fortsatt kampkraft og samhold, ville en fortsatt streik med åpenlys taktisk uenighet tært alvorlig på sammenføyningene i AF-familien. Med trafikk-kaoset var AF-streiken i ferd med å bli usedvanlig upopulær.

Flygelederne advarte mot å ta ut flygeledere, som tjener fra 500 000 kroner og oppover, i streik, men ble ikke hørt.

Ikke oppvask

Songvoll angrer imidlertid ikke på at flygelederne ble tatt ut i streik.

- Det er klart at sympatien ble redusert betydelig, hvis det var sympati man var på jakt etter. Men vi ville vise at vi tar en slik belastning, sier Songvoll til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer