Generalmajor Rosén trekker seg

Hensynet til helse og familie går foran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Generalmajor Leif Sverre Rosén kommer ikke tilbake til Forsvaret etter at hans studiepermisjon utløper i 2008.

- Jeg gjør dette av hensyn til familien og min egen helse, sier han til VG Nett.

Leif Sverre Rosén er permittert fra stillingen som sjef for Forsvarets sanitet. Sent i går kveld meldte TV2 Nyhetene at forsvarssjef Sverre Diesen ikke vil gjeninnsette Rosén i denne jobben.

Rosén har tidligere sagt at det ikke blir aktuelt å fortsette i Forsvaret i noen annen stilling enn sanitetssjefstillingen han nå har studiepermisjon fra.

Den permitterte generalmajoren hevder også at det er flere feil i redegjørelsen forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen leverte til Stortinget ti minutter over halv tolv i går kveld.

- Jeg kan tilbakevise flere av påstandene i hennes redegjørelse til Stortinget. Det er rett og slett flere feil i den, sa Rosén til Dagbladet i går.

Rosén presiserer overfor NRK at han står for det han har sagt og at det er umulig å fortsette sitt embetsverk under dagens forsvarsledelse.

- Jeg fikk ikke jobben som sanitetssjef tilbake. Det er lege jeg er, og det er legegjerningen jeg nå ønsker å videreføre i det sivile, sier Rosén til kanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer