Generalmajor Rosén trekker seg

Hensynet til helse og familie går foran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Generalmajor Leif Sverre Rosén kommer ikke tilbake til Forsvaret etter at hans studiepermisjon utløper i 2008.

- Jeg gjør dette av hensyn til familien og min egen helse, sier han til VG Nett.

Leif Sverre Rosén er permittert fra stillingen som sjef for Forsvarets sanitet. Sent i går kveld meldte TV2 Nyhetene at forsvarssjef Sverre Diesen ikke vil gjeninnsette Rosén i denne jobben.

Rosén har tidligere sagt at det ikke blir aktuelt å fortsette i Forsvaret i noen annen stilling enn sanitetssjefstillingen han nå har studiepermisjon fra.

Den permitterte generalmajoren hevder også at det er flere feil i redegjørelsen forsvarsminister Anne Grete Strøm-Erichsen leverte til Stortinget ti minutter over halv tolv i går kveld.

- Jeg kan tilbakevise flere av påstandene i hennes redegjørelse til Stortinget. Det er rett og slett flere feil i den, sa Rosén til Dagbladet i går.

Rosén presiserer overfor NRK at han står for det han har sagt og at det er umulig å fortsette sitt embetsverk under dagens forsvarsledelse.

- Jeg fikk ikke jobben som sanitetssjef tilbake. Det er lege jeg er, og det er legegjerningen jeg nå ønsker å videreføre i det sivile, sier Rosén til kanalen.

TREKKER SEG: Generalmajor Leif Sverre Rosén. FOTO: Frank Karlsen
TREKKER SEG: Generalmajor Leif Sverre Rosén. FOTO: Frank Karlsen Vis mer

Dagbladet.no kommer med mer.

Generalmajor Rosén trekker seg