Generalprøven vel gjennomført

I ettermiddag var det generalprøve i Nidarosdomen for prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskop Finn Wagle var på plass for å lede generalprøven og etter det NTB erfarer ble hele vielsen gjennomgått. !Bare kong Harald manglet da begge familier gikk gjennom vielsesprogrammet i Nidarosdomen.

Hvem som «spilte» kong Haralds rolle, som først kom til Trondheim onsdag kveld, er uvisst.

I forkant tok dronningen, prinsessen og forlover Marianne Ulrichsen seg tid til en snau times befaring i Nidarosdomen sammen med domprost Knut Andresen.

- Nei, svarte dronning Sonja på spørsmål fra NTB om alt da var klart før den store dagen.

Skjønne mai

Halvveis gjennom befaringen fikk nysgjerrige tilskuere utenfor oppleve en forsmak på bryllupsstemningen da klokkespillet i kirken spilte opp.

Kjente toner som «Kom mai du skjønne milde» og «No livner det i lundar» klang fra tårnet og over den solfylte Vestfrontplassen der stadig flere tilskuere tok oppstilling sammen med de ventende pressefolkene.

Mint og rosa

Prinsesse Märtha Louise hadde skiftet antrekk etter pressekonferansen på Stiftsgården tidligere på dagen, men hun beholdt bryllupsfargene:

Den kommende bruden stilte i rosa bukse og rosa topp, atskilt av et lyst oransje magebelte. Over det hele bar hun en mintgrønn jakke, og i halsgropen hang et mintgrønt hjerteformet smykke.

  • Dronningen hadde på seg en langermet hvit- og svartspettet kjole under visitten i Nidarosdomen, som nå er stengt for vanlige publikummere.

    Prinsessens forlover, Marianne Ulrichsen, stilte i beige buksedrakt.

    (NTB)