Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Generalstreik i Hellas

Gresk fagbevegelse innleder tirsdag morgen en 48 timer lang generalstreik i protest mot regjeringens innstrammingsprogram.

VIL LAMME HELLAS: Mens nasjonalforsamlingen forbereder seg på å stemme over det enorme nedskjæringsprogrammet, ber landets fagforeninger alle som rammes av skatteøkninger, om å slutte seg til demonstrasjoner. Foto: AP/KOSTAS TSIRONIS
VIL LAMME HELLAS: Mens nasjonalforsamlingen forbereder seg på å stemme over det enorme nedskjæringsprogrammet, ber landets fagforeninger alle som rammes av skatteøkninger, om å slutte seg til demonstrasjoner. Foto: AP/KOSTAS TSIRONIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens nasjonalforsamlingen forbereder seg på å stemme over det enorme nedskjæringsprogrammet, ber landets fagforeninger alle som rammes av skatteøkninger, om å slutte seg til demonstrasjoner.

Statsminister Giorgos Papandreou tryglet mandag kveld nasjonalforsamlingen om å gjøre sin patriotiske plikt og holde landet på beina.

Imens kunngjorde flygelederne stans i alle flyginger på de travleste periodene om morgenen og om kvelden tirsdag og onsdag.

Allerede mandag innstilte Olympic Airlines og Aegean flere titall innenlandske flyginger, mens flere internasjonale avganger ble flyttet til andre tidspunkter.

Verken busser eller trikker kommer til å gå i Aten, men førerne på T-banen bestemte seg for ikke å streike «slik at folk kan ta seg fram til demonstrasjonene i sentrum».

Både offentlige kontorer og skoler stenger dørene, sykehus vil bare ha minimumsbetjening, og greske medier slår av PC-ene i fem timer hver av de to dagene.

Det vil også bli strømbrudd i perioder som følge av taktiske strømavbrudd for å prøve å stanse privatiseringen av Hellas' største energiselskap. (NTB)