Geniene og idiotene

De intellektuelle er sure fordi debatten går for lavt for dem. Uff, så trist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RELIGIONSFORSKER Geir Levi Nilsen skriver i Morgenbladet 12. juli at akademikere, antirasister og journalister har skjønnmalt og fortiet konfliktene i det flerkulturelle samfunn. Hurra. At ingen har tort å si sannheten, og at sosialantropologer, sosiologer og venstreintellektuelle egentlig fungerer som «statsbetalte korrekte, monotone empatientreprenører». Dobbelt hurra. Men Levi Nilsen får straks pepper av professor Thomas Hylland Eriksen fordi han ikke har lest like mange norske debattbøker som ham, og jeg ble også litt nedstemt. Jeg vil nemlig heller sitte på en bar og diskutere med en elektriker enn på et Røde Kors-seminar der alle likevel er enige. Jeg vil heller på rocker'n med Vidar Kleppe enn å bli ryggslikket av batikkdamer som nikker smilende til hudfargen min, men som er aller mest opptatt av å frelse sin egen sjel.

JEG VIL HELLER spørre Siv Jensen hvorfor Fremskrittspartiet holdt fullstendig kjeft etter 11. september enn å skrive selvbekreftende kronikker i Morgenbladet og Klassekampen om fy og fy, islam har fått dårlig renommé og det er de unge dumme innvandrerjentenes skyld. Jeg vil heller spise middag med Martin Schanche og diskutere eldreomsorg og innvandring, enn å dra på seminar med ultraantirasister og halalhippier som stort sett bare vil åpne grensene. Hva er galt med at folk er kunnskapsløse, uvitende, snevre, ikke-intellektuelle eller tilhører den berømte bøgen? Den arrogansen og det intellektuelle jåleriet som venstreintellektuelle nå viser, er virkelig patetisk. Med hvilken rett overser Eriksen for eksempel de unge innvandrerguttene som har deltatt i debatten? Med hvilken rett overser dere machobokormer at det er unge kvinner som selv griper ordet og stiller spørsmålene? Er ikke dette bedre enn å bli presentert som slaktede høns til avislesernes todagerssympati og deretter evig glemsel? Eller er spørsmålene som stilles ikke «intelligente» nok?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer