Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Genteknologi mot pollenallergi

Svenske forskere mener å ha utviklet et legemiddel som biter på alle former for pollenallergi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye vidundermedisinen bærer foreløpig navnet E25, og kan være et gjennombrudd for bruk av genteknologi i utviklingen av nye legemidler.

240 pasienter i Sverige, Norge og Finland har prøvd E25, som er utviklet ved Universitetet i Umeå under ledelse av professor Thomas Sandstrøm, skriver den svenske avisa Västerbottens Folkblad.

- Da vi begynte behandlingen med det nye legemidlet et par uker før pollensesongen, så minket øye og neseproblemene betydelig for disse pasientene. Meningen er at et legemiddelselskap nå skal søke om å få registrere legemiddelet, sier Sandstrøm til avisa.

- Vi har ikke funnet noen negative bivirkninger av legemiddelet, og våre resultat kan innebære at det vil kunne benyttes mot alle former for allergi, fortsetter han.

Sandstrøm understreker at han ser E25 som en komplement til annen medisinering, eller et alternativ mot allergier som dagens legemidler ikke virker mot.

(NTB/TT)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling