Gentest avslører myteomspunnet nazi-topp

Det var faktisk Hitlers stedfortreder som satt på tiltalebenken i Nürnberg – og ikke en dobbeltgjenger som utga seg for å være Rudolf Hess.

NÛRNBERG: Rudolf Hess sitter til høyre for Hermann Göring. Under deler av saken, hevdet Hess at han led av hukommelsestap. Foto: AP / NTB scanpix
NÛRNBERG: Rudolf Hess sitter til høyre for Hermann Göring. Under deler av saken, hevdet Hess at han led av hukommelsestap. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Rudolf Hess har vært myteomspunnet, siden han den 10. mai 1941 satte seg bak stikka i en tomotors maskin og fløy over til Skottland, der han hoppet ut i fallskjerm noen kilometer utenfor Glasgow.

«Adolf Hitlers stedfortreder» ble straks anholdt og satt i arrest. De britiske militæretterforskerne som avhørte ham først, møtte en stusselig skikkelse som – etter et brutalt møte med skotsk natur – satt med den ene foten i gips. Nå krevde han å bli behandlet som en statsleder – og ikke en simpel fange. Og han forlangte å – så hurtig som mulig - få snakke med lord James Douglas-Hamilton.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer