Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Gentest avslører myteomspunnet nazi-topp

Det var faktisk Hitlers stedfortreder som satt på tiltalebenken i Nürnberg – og ikke en dobbeltgjenger som utga seg for å være Rudolf Hess.

NÛRNBERG: Rudolf Hess sitter til høyre for Hermann Göring. Under deler av saken, hevdet Hess at han led av hukommelsestap. Foto: AP / NTB scanpix
NÛRNBERG: Rudolf Hess sitter til høyre for Hermann Göring. Under deler av saken, hevdet Hess at han led av hukommelsestap. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

BERLIN (Dagbladet): Rudolf Hess har vært myteomspunnet, siden han den 10. mai 1941 satte seg bak stikka i en tomotors maskin og fløy over til Skottland, der han hoppet ut i fallskjerm noen kilometer utenfor Glasgow.

«Adolf Hitlers stedfortreder» ble straks anholdt og satt i arrest. De britiske militæretterforskerne som avhørte ham først, møtte en stusselig skikkelse som – etter et brutalt møte med skotsk natur – satt med den ene foten i gips. Nå krevde han å bli behandlet som en statsleder – og ikke en simpel fange. Og han forlangte å – så hurtig som mulig - få snakke med lord James Douglas-Hamilton.

Det skulle vise seg at Hess hadde møtt lorden fem år tidligere under en tilstelning i forbindelse med OL i Berlin.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?