Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geolog kritiserer forarbeidet

Den geologiske vurderingen som lå til grunn for Romeriksporten, slår sprekker. - Området burde vært undersøkt på en mye grundigere måte. Da kunne problemene ha vært forhindret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier førsteamanuensis i geologi ved Universitetet i Oslo, Odd Nilsen. Ledelsen i NSB Gardermobanen har hårdnakket frabedt seg enhver kritikk av de geologiske forundersøkelsene i Østmarka.

Gang på gang har direktør Ottar Remman hevdet at de visste hva de gikk til og at omfanget av lekkasjene ikke har vært nevneverdig større enn forutsett. Men denne besvergelsen er i ferd med å revne.

Fra det geologiske fagmiljøet blir det nå reist kritikk for mangelfulle forundersøkelser.

Blant annet blir det påpekt at omfanget av sprekksonene i området ikke var kjent på forhånd og at undersøkelsene som ble foretatt på planleggingsstadiet åpenbart har vært for overflatiske.

- Det er ingen tvil om at det ble gjort for dårlig arbeid før Gardermobanen ble bygd. Hadde man gjort det grundigere, hadde man ikke havnet i det uføret de befinner seg i nå, sier Odd Nilsen. Han er ekspert på geologien i Oslo-området.

Hele Norges coronakart