George får ikke millionene han vant i retten

If tapte på nytt, men anker pilothørsel nok en gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) 20. september bestemte Gulating lagmannsrett at If Skadeforsikring må betale 2 863 957 kroner i erstatning til George Edward Connery (56) på grunn av de invalidiserende tinnitusplagene jobben som helikopterpilot har påført ham.

Men Connery kan ikke vente seg erstatningspengene med det første. Aldri, dersom forsikringsselskapet vinner fram. If Skadeforsikring har anket saken til Høyesterett.

Dette gjør selskapet til tross for at Høyesteretts kjæremålsutvalg så sent som i juni i år avviste Ifs anke i saken til Connerys kollega Amund-Ragnar Bjerkeseth (62).

Bjerkeseth-saken omhandlet også invalidiserende øresus med påfølgende psykiske plager. Høyesterett så ikke noe prinsippielt grunnlag for å prøve lagmannsrettens dom.

- If gir seg aldri. Det er ren uthalingstaktikk de holder på med, sier George Connery til Dagbladet.no. 

- Gir seg aldri

Den tidligere helikopterpiloten er født i Nord Irland, men startet i 1976 å fly for norske Helikopter Service AS, nå CHC Helikopterservice.

Hele 43 piloter i selskapet, som flyr oljearbeidere ut i Nordsjøen, har meldt om hørselnedsettelse eller øresusplager. Åtte er fratatt flylisensen, bare siden 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer