Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

George H. W. Bush deltok i homofilt bryllup

Her signerer Bush senior vielsesattesten sønnen forsøkte å forby som president.

SIGNERTE: Fra rullestolen signerte ekspresident George H. W. Bush vielsesattesten. Foto: Helen Torgalsen og Bonnie Clement.
SIGNERTE: Fra rullestolen signerte ekspresident George H. W. Bush vielsesattesten. Foto: Helen Torgalsen og Bonnie Clement. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekspresident George H. W. Bush (89), deltok denne helga i et homofilt bryllup til to bekjente. 

Et bilde som har spredd seg på nettet viser den aldrende republikaneren signere vielsesattesten til de to kvinnene.

Bildet på den ene kvinnens Facebookside har til nå blitt delt over fem tusen ganger.

Bryllupet fant sted i Kennebunkport, Maine, der homofilt ekteskap ble tillatt i november i fjor etter et historisk offentlig valg.

Representanten til Bush senior sier til Washington Post at dette ikke var et budskap fra en ekspresident, men at han deltok i bryllupet som en venn og vanlig borger.

Sønnen ville forby homofilt ekteskap Da Bush senior var president var ikke homofilt ekteskap et like stort tema som det er i dag. I 2004 derimot, gikk sønnen hans George W. Bush ut mot homofilt ekteskap.

Han annonserte støtten sin for en grunnlovsendring for å forby homofilt ekteskap, til tross for at kona hans Laura og datteren Barbara støttet homofile ekteskap. Det samme gjorde hans visepresident Dick Cheney, som har en homofil datter.

- Foreningen mellom en mann og en kvinne er den mest utholdende menneskelige institusjon, beæret og oppmuntret i alle kulturer og ved enhver religiøs tro, sa Bush på den tiden.

I 2007 gikk George W. Bush også ut og sa at det er «god politikk» å forby åpne homofile å tjenestegjøre i det amerikanske militæret.

ABC News skriver at talsmannen til George W. Bush avslo å kommentere hans nåværende tanker rundt homofilt ekteskap, eller om farens deltagelse i dette bryllupet. 

Dårlig helse George H. W. Bush har blitt 89 år gammel og har de siste årene slitt med helsa. I fjor tilbrakte han jula på sykehus med bronkittinfeksjon. Han har også sittet i rullestol siden 2012 på grunn av Parkinsons.

Bush er USAs eldste gjenlevende ekspresident og satt i stillingen fra 1989 til 1993. Han er far til George Walker Bush, som hadde to perioder mellom 2001 og 2009.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media