George Mitchell til Norge

Til giverlandskonferansen for palestinerne sammen med Salam Fayyad.

VIL HA EN NY BEGYNNELSE: USAs president Barack Obama har varslet «en ny begynnelse» - også i forhold til landets Midtøsten-politikk. Her avbildet med utenriksminister Hillary Clinton og spesialutsending George Mitchell i januar. Foto: LARRY DOWNING/REUTERS/SCANPIX
VIL HA EN NY BEGYNNELSE: USAs president Barack Obama har varslet «en ny begynnelse» - også i forhold til landets Midtøsten-politikk. Her avbildet med utenriksminister Hillary Clinton og spesialutsending George Mitchell i januar. Foto: LARRY DOWNING/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Allerede mandag kommer USAs spesialutsending til Midtøsten, George Mitchell, til Oslo og Norge.

Her skal han gjeste den såkalte giverlandskonferansen for palestinerne, melder NTB. Norge leder giverlandsgruppen for palestinerne (AHLC), og utenriksminister Jonas Gahr Støre vil være tilstede under konferansen.

Palestinernes statsminister Salam Fayyad møter også på Grand Hotell mandag. Målet med samlingen er å motvirke budsjettkrisen for palestinske myndigheter - samt å jobbe for utvikling og gjenreisning i hele det palestinske området, inkludert Gazastripen.

Økende spenningMitchell reiser fra Washington søndag, og direkte til den norske hovedstaden. Etter konferansen reiser han til Midtøsten for å føre samtaler med israelske, palestinske, egyptiske og jordanske tjenestemenn, melder det samme nyhetsbyrået.

Et amerikansk besøk til Syria og Libanon skal ennå ikke være bekreftet. George Mitchell besøker Norge på et tidspunkt da spenningen mellom Washington og Jerusalem synes å øke.

- Vi er skuffet. Forståelsen vi kom fram til under Bush-regjeringen er ikke verdt noe lenger, sa en seniorrådgiver til den israelske avisa Ha'aretz tidligere denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer