Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

George W. Bush: - Den beste kandidaten til å styre landet er ikke nødvendigvis den mest høylytte

Kastet seg inn i valgkampen for lillebror Jeb.

BRØDRE: Jeb Bush ga sin storebror George W. Bush en god klem på scena i North Charleston i Sør-Carolina i natt norsk tid. Foto: REUTERS / Randall Hill / NTB scanpix
BRØDRE: Jeb Bush ga sin storebror George W. Bush en god klem på scena i North Charleston i Sør-Carolina i natt norsk tid. Foto: REUTERS / Randall Hill / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storebror George støttet den republikanske presidentkandidaten Jeb Bush i delstaten South Carolina før nominasjonsvalget avholdes der lørdag.

Den tidligere presidenten fortalte publikum i North Charleston at Jeb har temperamentet og ryggraden som trengs for å bli øverstkommanderende i landet.

Til tross for at storebror ikke nevnte Donald Trumps navn en eneste gang under sin tale, var det tydelig at flere av argumentene skulle sette horn i siden for motkandidaten til lillebror Jeb.

- Den beste kandidaten til å styre landet er ikke nødvendigvis den mest høylytte, sa George W. Bush.

Trenger seier Den siste tiden har ufine politiske TV-reklamer sirkulert i delstaten.

- Etiketter er for hermetikk. Å være president er en seriøs jobb som krever god dømmekraft og gode ideer, fortalte George W. Bush at han var blitt forklart av sin far, tidligere president George H.W. Bush.

George W. Bush vant det republikanske nominasjonsvalget i South Carolina i både 2000 og 2004.

Foreløpig er det Donald Trump som leder på meningsmålingene i staten. Trump har overrasket Bush-familien, som forventet at han ville bli en døgnflue. Jebs sjanser til å bli president minker betraktelig om han ikke vinner nominasjonsvalget i South Carolina.

Trump-kritikk Storebror George har jobbet for å rekruttere velgere blant de mange krigsveteranene som bor i delstaten.

Trump kritiserte den tidligere presidenten under en debatt lørdag. Han minnet om at George W. Bush satte i gang en krig uten beviser på at det fantes masseødeleggelsesvåpen, og at angrepene 11. september 2011 skjedde mens han hadde ansvaret for rikets sikkerhet.

Mandag svarte Jeb Bush at han anså Trump som en farlig kandidat. Han brukte eksemplet med Trumps foreslåtte vedtak om å forby muslimer adgang til USA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram