Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

George W. Bush mener broren bør bli president

- Om han vil det selv. Han vil bli en bra president.

BRØDRE: Amerikas tidligere president, George W. Bush (t.v) mener broren Jeb Bush (t.h) vil bli en bra president i USA. Foto: Larry Downing / Reuters / Scanpix
BRØDRE: Amerikas tidligere president, George W. Bush (t.v) mener broren Jeb Bush (t.h) vil bli en bra president i USA. Foto: Larry Downing / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et av svært få TV-intervjuer etter sin avgang gir tidligere president i USA, George W. Bush uttrykk for store ambisjoner på sin brors vegne, Jeb Bush, som tidligere har vært guvernør i Florida.

- Han bør stille som presidenkandidat. Han vil bli en bra en, sier Bush i intervjuet på NBCs «The Tonight Show», hvor han deltok sammen med kona Laura.

Jeb Bush var guvernør i Florida fra 1999 til 2007, og har av flere blitt trukket fram som en potensiell presidentkandidat for republikanerne i Amerika. Jeb Bush har ikke selv offentlig uttalt at han ønsker å delta i løpet om en nominasjon i 2016, skriver Fox News.

- Ikke tiden Ifølge CNN har han nemlig ikke bestemt seg for om han ønsker å stille som kandidat, og dette er noe han heller ikke  foreløpig har diskutert med sin familie.

- Jeg prøver å unngå den samtalen med familien, for å være ærlig. Jeg ønsker å utsette det til det eventuelt er aktuelt, sier Jeb Bush ifølge CNN.

- Det er alltid en tid for å ta en beslutning. Den bør ikke tas for tidlig, og ikke for sent. Det er en tid, men dette er ikke tiden for meg. Dette er tiden for å vise litt selvbeherskelse, fortsetter han.

- Den best kvalifiserte Hans mor, tidligere førstekone Barbara Bush, fikk også dette spørsmålet tidligere i år.

Hun svarte da at hun anså sønnen som «den desidert best kvalifiserte mannen», men la til at hun mener det har vært nok presidenter fra Bush-familien nå.

- Det er andre mennesker der ute som er svært kvalifisert , og vi har hatt nok Busher, sa Barbara Bush til NBC.

- EN BRA PRESIDENT: - Han bør stille som presidenkandidat. Han vil bli en bra en, sier George W. Bush om broren Jeb i intervjuet på NBCs. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix
- EN BRA PRESIDENT: - Han bør stille som presidenkandidat. Han vil bli en bra en, sier George W. Bush om broren Jeb i intervjuet på NBCs. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix Vis mer

Sønnen Jeb har i ettertid kommentert dette utsagnet fra moren:

- Jeg lytter til min mor, men er ikke alltid enig med henne, og vice versa.

Rembrandt fanget i sin kropp Ifølge Fox News var George W. Bushs uttalelse om brorens mulige framtid som presidentkandidat, en av svært få konkrete kommentarer om politikk, som den tidligere presidenten ga i intervjuet med TV-kanalen NBCs.

Derimot snakket Bush mye om sin nyeste hobby - nemlig maling.

Bush fortalte at han hadde blitt inspirert til å gjenoppta hobbyen etter å ha lest en novelle av Winston Churchill.

Han ansatte da en instruktør for ukentlige leksjoner, og sa til henne at han «hadde en Rembrandt fanget i sin kropp».

- Din jobb er å finne den, sa Bush til instruktøren, ifølge Fox News.

- Ikke bekymret George W. Bush fikk spørsmål under intervjuet om hvorfor han har ungått å delta i den politiske debatten etter sin avgang som president.

- Jeg tror ikke det er bra for landet at en tidligere president kritiserer sin etterfølger, svarte Bush da, men la til:

GUVERNØR: Jeb Bush var guvernør i Florida fra 1999 til 2007.  Foto: Tony Gutierrez / AP /Scanpix
GUVERNØR: Jeb Bush var guvernør i Florida fra 1999 til 2007. Foto: Tony Gutierrez / AP /Scanpix Vis mer

- Det er kanskje vanskelig for noen å forstå, men jeg tror åtte år i rampelyset er nok.

Om sin egen politiske karriere, sa Bush:

- Det vil ta en stund for historien å dømme mine beslutninger. Derfor er jeg ikke så bekymret. Det skrives fremdeles biografier om den første presidenten, George Washington. Som landets 43. president trenger jeg ikke å bekymre meg.

BRØDRE: George W. Bush og Jeb Bush. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP /Scanpix
BRØDRE: George W. Bush og Jeb Bush. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP /Scanpix Vis mer