George Washington skylder 1,8 mill. for lånebøker

Leverte dem aldri tilbake til biblioteket.

SLAPP LÅNER: George Washington (1732-99) var riktignok en stor statsmann, men noen god boklåner var han ikke. Foto: KAREN BLEIER/AFP/SCANPIX
SLAPP LÅNER: George Washington (1732-99) var riktignok en stor statsmann, men noen god boklåner var han ikke. Foto: KAREN BLEIER/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): USAs første president George Washington huskes blant annet for sin høye moral. Nå får imidlertid lakken ei ripe:

Presidenten og nasjonsbyggeren skylder nemlig New York Society-biblioteket rundt regnet 1,8 millioner kroner etter at han unnlot å levere to bøker tilbake, skriver Guardian.co.uk.

Beløpet er resultatet av overlånsgebyret på 5 cent per dag, som har tikket og gått siden bøkene skulle vært levert inn 2. november 1789. Summen er justert for inflasjon.

De to bøkene det er snakk om, er et essay om internasjonal politikk kalt «Nasjonenes lov» samt bind 12 i et 14-bindsverk med debatter fra det britiske Underhuset.

Men Washingtons arvinger trenger neppe å miste nattesøvnen av dette; New York Society, det eneste biblioteket i byen i 1789, da den fortsatt var USAs hovedstad, har ingen planer om å kreve inn beløpet.

- Men vi ville satt pris på om bøkene blir levert inn, sier sjefbibliotekar Mark Bartlett.

Washington er for øvrig langt fra den eneste presidenten med tvilsomt forhold til småforseelser: Sittende president Barack Obama betalte for to år siden 2500 kroner i parkeringsbøter han pådro seg i studietida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer