- George Wrong Bush

Demokratenes presidentkandidat John Kerry er tilbake på offensiven etter republikanernes landsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): - W-en i Bushs mellomnavn står for «wrong» (feil) og ikke noe annet, tordnet Kerry til velgerne.

Etter råd fra hjerteopererte Bill Clinton svarer Kerry ikke lenger på anklagene om at han ikke fortjente tapperhetsmedaljene fra Vietnam, og retter skytset mot politikken Bush har ført de siste fire årene. Kerrys rådgivere mener han har brukt for mye tid på spørsmål om nasjonens sikkerhet og Irak, som er det området hvor Bush scorer høyest.

Annerledes

I går reiste Kerrys valgkamptog fra Pennsylvania via Wisconsin til Ohio.

- Jeg ville ikke bare ha gjort en ting annerledes enn George «feil» Bush. Jeg ville ha gjort absolutt alt annerledes, sier John Kerry.

- Bush har tatt gale valg, utført dårlig skjønn, feilslåtte prioriteringer, gale valg for USA. Verst er krigen i Irak, den er en katastrofe. W-en betyr rett og slett feil på feil, sier John Kerry.

Gapet minsker

Det er ikke usannsynlig at John Kerrys mer aggressive valgkamp kan hjelpe ham. I går kom en ny meningsmåling som viser at gapet mellom Bush og Kerry har minsket.

Kerry ledet så vidt før republikanernes landsmøte, og som ventet overtok Bush førsteplassen på opinionsmålingene. På det meste hadde Bush 54 prosent oppslutning, mens Kerry var ned på 41 prosent. Gallup/CNNs siste måling viser at 52 prosent av dem som regner med å stemme velger Bush, mens 45 prosent holder med John Kerry. Feilmarginen på meningsmålingene er på fire prosent.

- Fjernet Saddam

President George W. Bush avviser angrepene fra John Kerry som et dårlig forsøk på taktikkeri. - Uansett hva Kerry hevder så var det riktig av USA å gå til krig. Vi har fjernet Saddam Hussein, sier Bush.

TIL ANGREP: John Kerry er aggressiv i sine utfall mot George W. Bush.