Georgia beskylder Russland for ulovlige arrestasjoner

Mener russerne prøver å fyre opp den spente konflikten i regionen.

KONTROLLERER GRENSA: Russiske styrker kontrollerer grensene. Dette bildet er fra da styrkene tok seg mot Sør-Ossetia i forbindelse med konflikten. Foto:  AP Photo/Musa Sadulayev/Scanpix
KONTROLLERER GRENSA: Russiske styrker kontrollerer grensene. Dette bildet er fra da styrkene tok seg mot Sør-Ossetia i forbindelse med konflikten. Foto: AP Photo/Musa Sadulayev/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Georgia beskylder russiske myndigheter for å ulovlig ha arrestert fem georgianske fiskere og krever øyeblikkelig løslatelse.

De fem personene skal ifølge en uttalelse fra utenriksdepartementet i Georgia ha blitt arrestert for ulovlig fiske i svartehavet like ved byen Anaklia, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Rekken av Russlands farlige og skitne provokasjoner fortsetter, heter det seg i uttalelsen.

Det har den siste tida vært flere arrestasjoner av georgianske personer, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Arrestasjonene har i all hovedsak skjedd i den georgiske utbryterrepublikken Sør-Ossetia.

I august i fjor brøt det ut en fem dager lang krig mellom Russland og Georgia i Sør-Ossetia. Ifølge en uavhengig granskningsrapport brøt begge parter folkeretten da Georgia startet krigen med Russland i fjor. Rapporten konkluderte med at russerne hadde sin del av ansvaret ved at de fyrte opp under det spente forholdet. 

Nå beskylder Georgias utenriksdepartement Moskva for å prøve å eskalere spenningen i konflikten.

I oktober ble 21 georgianske personer arrestert i Sør-Ossetia anklaget for å ulovlig krysse grensa for å skaffe seg ved. Disse ble løslatt. Ifølge Reuters er det usikkerheten rundt landegrensene som fører til arrestasjonene.

Spenningen i svartehavet eskalerte tidligere i år da Georgia tok seg ombord på flere frakteskip, som de beskylder for ulovlig handel med Abkhasia uten tillatelse fra georgianske myndigheter. 

Personer fra offisielt hold i Russland, Georgia og de to utbryterrepublikkene skal i dag møtes i Geneve for å diskutere sikkerhet.

BRØT FOLKERETTEN: Under krigen i Sør-Ossetia brøt både Georgia og Russland folkeretten, konkluderer en granskningsrapport. Foto: REUTERS/Gleb Garanich/Scanpix
BRØT FOLKERETTEN: Under krigen i Sør-Ossetia brøt både Georgia og Russland folkeretten, konkluderer en granskningsrapport. Foto: REUTERS/Gleb Garanich/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer