- Georgia trekker seg ut av hovedstaden i Sør-Ossetia

Flyplass i Georgias hovedstad bombet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russiske krigsskip har nå fått ordre om å hindre at militært materiell når Georgia, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax. Skipene dukket opp ved svartehavskysten søndag formiddag.

En kilde i den russiske marinen forteller at rakettkrysseren Moskva og krigsskipet

Smetlivy har fått ordre om å hindre alle forsyninger av militært materiell til Georgia. Georgiske myndigheter hevdet tidligere søndag at russiske marinefartøy befant seg utenfor kysten av Abkhasia.

Ifølge enkelte opplysninger patruljerer flere russiske skip også havna i Poti, og skip blir hindret i å ta seg inn i havna med korn og drivstofforsyninger.

Forvirring om tilbaketrekning

Georgia kunngjorde tidligere søndag at alle georgiske styrker var trukket ut av utbryterrepublikken Sør-Ossetia.

En korrespondent for nyhetsbyrået Reuters fortalte at militære kolonner med georgiske tropper og tungt artilleri var på vei ut av utbryterrepublikken. Kolonnen ble observert i landsbyen Ergneti på georgisk-kontrollert territorium sør for den sørossetiske hovedstaden Tskhinvali.

- Styrkene er trukket ut. Det er en fullstendig tilbaketrekning, sier talsmann for innenriksdepartementet, Sjota Utjasjvili.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer