Georgisk kvinne (75) kuttet nettforbindelsen til hele Armenia

Skulle stjele kabel.

Illustrasjonsfoto: WESLEY FRYER/CREATIVE COMMONS
Illustrasjonsfoto: WESLEY FRYER/CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så godt som alle Armenias 3,2 millioner innbyggere, samt deler av Georgia og Aserbajdsjan, var i går helt avskåret fra Internett i fem timer. Årsak: En 75-årig georgisk kvinne kuttet kabelen som forsyner området med nettforbindelse, melder The Guardian.

Den fiberoptiske kabelen, som står for 90 prosent av Armenias nettrafikk, går gjennom nabolandet Georgia, og den eldre kvinnen hadde til hensikt å stjele deler av den, i sin jakt på kobber hun kunne selge som skrapmetall, ifølge en georgisk regjeringstalsmann.

Nå risikerer 75-åringen, som allerede har fått tilnavnet «spadehackeren» i mediene, opptil tre års fengsel dersom hun blir funnet skyldig. På grunn av sin høye alder er hun løslatt fra fengselet inntil saken kommer opp for retten.

I det tidligere Sovjetunionen er det en relativt vanlig praksis å dra opp kobberkabler fra bakken for å tjene penger på metallet. I Kasakhstan har de mest ivrige brukt traktorer for å få tak i hundrevis av meter med kabel som ligger nedgravd på et tidligere testområde for atomvåpen.

Kabelen som i går ble kuttet, eies av den georgiske statsjernbanen, og er vanligvis godt beskyttet. Regnvær eller jordskred kan imidlertid ha bidratt til å gjøre den lettere tilgjengelig for den 75-årige kvinnen.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer