Gerd-Liv Valla støtter Grete Knudsen

- Slike karakteristikker må være lov, mener den tidligere LO-lederen.

MENER DET SAMME: Gerd-Liv Valla har tidligere skrevet om bok der hun omtaler Jens Stoltenberg på samme måte som det eks-statsråd Grete Knudsen gjør i boka «Basketak» som ble lansert i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.
MENER DET SAMME: Gerd-Liv Valla har tidligere skrevet om bok der hun omtaler Jens Stoltenberg på samme måte som det eks-statsråd Grete Knudsen gjør i boka «Basketak» som ble lansert i dag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-topp etter Ap-topp har rast mot eks-statsråd Grete Knudsens bok «Basketak», der hun tar et oppgjør med Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre, Gro Harlem Brundtland og Grete Faremo i til dels sterke ordelag - bare fire uker før valget.

Men nå får Grete Knudsen offentlig støtte for første gang - av en kvinne som selv har hatt et svært anstrengt forhold til Jens - nemlig tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla.

- Verdiløst uten karakteristikker I sin bok «Prosessen» fra 2007, beskrev også Valla Jens Stoltenberg som konfliktsky. Hun står ved det hun har skrevet.

- Jeg har ikke noe nytt å tilføye i forhold til det jeg har beskrevet i min siste bok. Jeg har der tegnet et bilde av en politiker med både gode og noen mindre gode sider - noe som gjelder for de fleste mennesker. Det må være anledning til å si det når en skriver beretninger fra politikken. Hvis ikke blir det verdiløst. Det må gjelde enten det er Grete Knudsen, Karita Bekkemellem eller andre som skriver biografier, skriver Gerd-Liv Valla i en melding til Dagbladet.

- Ikke riktig tidspunkt Men - Valla mener likevel at Knudsen kunne holdt seg for god til å komme med boka rett før valget.

- Jeg synes ikke dette er viktig å fokusere på i innspurten av valgkampen. For meg er andre ting nå så mye viktigere. Alt til sin tid. Jeg kommer derfor ikke til å kommentere noe rundt dette nå, avslutter hun.

Boka «Basketak» ble lansert i dag. Da innholdet i boka ble kjent i går, fløy Ap-veteraner Thorbjørn Berntsen, Grete Faremo, Karita Bekkemellom og Steinar Gullvåg i flint, og kalte påstandene ondskapsfulle og løgnaktige. Gullvåg skrev på Facebook at han håper Knudsen kastes ut av Arbeiderpartiet.