Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gerd-Liv Valla taler 8. mars

Den tidligere LO-lederen tilbake på Youngstorget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla skal være hovedtaler på 8. mars-arrangementet på Youngstorget i Oslo.

- Kvinnebevegelsen trenger damer som ikke er redde for å stikke seg fram, og som står for klare politiske standpunkter. Vi har sett på hva hun står for, og vi har fortsatt stor bruk for Gerd-Liv Valla, sier Ane Stø, talskvinne for 8. marskomiteen til Klassekampen.

De viktigste temaene på kvinnedagen blir kriminalisering av sexkjøp og krav om full likelønn mellom kvinner og menn. Stø peker på at Valla har vært en sterk alliert for kvinnebevegelsen i begge disse sakene.

- Det var full enighet i 8. mars-komiteen om at Valla bør være taler. Hovedsaken for kvinnebevegelsen er at vi verdsetter det hun har stått for i forhold til kvinners krav og rettigheter. Vi tar ikke dermed stilling til Vallas konflikt med Yssen, sier Ane Stø.

Gerd-Liv Valla skal også delta på et arrangement i Trondheim på kvinnedagen. Valla trakk seg som LO-leder etter kritikken hun fikk av Fougner-utvalget i konflikten med Ingunn Yssen.

(NTB)

SKAL TALE: 8. mars er Gerd Liv Valla tilbake på Youngstorget, som hovedtaler på kvinnedagen. Foto: Scanpix
SKAL TALE: 8. mars er Gerd Liv Valla tilbake på Youngstorget, som hovedtaler på kvinnedagen. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media