Gerhard Heiberg leder kongens følge i Latvia

Gerhard Heiberg skal følge kongen hvis Hans Majestet sier ja til å være med ved åpningen av kjøpesenteret i Latvia der Rimi-Hagen er medeier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gerhard Heiberg er nemlig styreleder i Norges Eksportråd som har lagt fram forslaget om kongens deltakelse ved åpningen. Samtidig var Heiberg mannen bak den lukrative avtalen med Rimi-Hagen som sikret Märtha Louise tilgang til flere hester i millionklassen.

Dagbladet får bekreftet fra flere kilder at nettopp kongehusets nære venn, Gerhard Heiberg, skal lede næringslivsdelegasjonen som skal følge kongeparet i Baltikum. Heiberg er styreleder i Norges Eksportråd og det er nettopp Eksportrådet som har lagt fram en skisse til program for kongebesøket som nå Slottet skal ta stilling til.

Man kan altså havne i den situasjonen at mannen som sørget for at Rimi-Hagen, og skipsrederne Petter Sundt og Morten Bergesen, stilte midler til disposisjon for prinsessen, også blir sentral når Kongens medvirkning under åpningen av Europ-centeret skal bestemmes.

Stein Erik Rimi-Hagen eier en fjerdedel i dette senteret.

Årsaken til diskusjonen om kongens deltakelse er at det nylig ble kjent at Rimi-Hagen har sponset prinsesse Märtha Louise med en hest til 8,5 millioner kroner.

Allerede i 1996 kom avtalen mellom prinsessen og skipsrederne Bergesen, Sundt og Rimi-Hagen i stand. Forespørselen fra Rimi-Hagen og hans kompanjonger i Latvia er dermed blitt oppfattet som en gjentjeneste og flere kommentatorer sier til Dagbladet i dag at Rimi-Hagen med dette har satt kongehuset i forlegenhet.

Stein Erik Hagen er i Alaska og ikke tilgjengelig for kommentar. Gerhard Heiberg er på reise i Afrika og var heller ikke mulig å nå i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer