- Gerhardsen er inhabil

Fabian Stang mener Rune G ikke kan debattere ambulansesaken på Tabloid i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fabian Stang mener Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Rune Gerhardsen må melde seg inhabil i alle saker hvor politiet er involvert. Han mener Gerhardsen møter seg selv i døra i TV-programmet Tabloid i kveld. 

Høyres ordførerkandidat Fabian Stang reagerer sterkt på at Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Rune Gerhardsen holder foredrag om hvordan politikere kan påvirkes.

Slik Dagbladet skriver i dag, er Politiets Fellesforbund en av flere oppdragsgivere som  har betalt 15.000 kroner for et slikt foredrag. Gerhardsen er et framstående medlem i bystyret i Oslo.

- Spørsmålet er om Rune Gerhardsen har meldt seg inhabil hver gang noen av de han har holdt foredrag for har hatt interesser i en sak. Har man jobbet for noen og tatt betalt, har man ikke mulighet til å delta i behandlingen av saker der disse har interesser, sier Stang.

Vanskelig TV-debatt
Allerede i programmet Tabloid på TV ikveld mener Stang at Rune Gerhardsen møter seg selv i døra. Der skal de to politikerne diskutere saken hvor Ali Farah (37) ble slått ned i Sofienberg-parken, men måtte vente i over to timer på å komme til sykehuset. Politiet er en av de involverte partene i saken.

- Hvis Gerhardsen har jobbet for politiet, blir det vanskelig for ham å delta i den debatten, sier Stang.

Han mener at Gerhardsen må melde seg inhabil i alle saker hvor politiet er involvert.

- Alle saker som har med politiet å gjøre, blir vanskelige for Gerhardsen.

 SELGER LOBBYRÅD: Dagbladet avslører i dag at Oslos byrådslederkandidat tar seg betalt for å lære bort hvordan politikere kan påvirkes. Politiets fellesforbund er blant kundene. Foto: Truls Brekke
SELGER LOBBYRÅD: Dagbladet avslører i dag at Oslos byrådslederkandidat tar seg betalt for å lære bort hvordan politikere kan påvirkes. Politiets fellesforbund er blant kundene. Foto: Truls Brekke Vis mer

Stang reagerer også på at Gerhardsen ikke vil oppgi hvem andre enn Politiets Fellesforbund han har gitt betalte lobbyråd.

- Det er veldig vanskelig å sitte i bystyret og behandle saker, hvis han ikke vil oppgi hvem han har holdt slike foredrag for, sier Fabian Stang.

Rune Gerhardsen sier til Dagbladet.no at han ikke ser noe problematisk i å delta i TV-debatten om Sofienberg-saken i kveld.

- INHABIL - Han bør holde seg unna saker der politiet er involvert, mener Høyres ordførerkandidat i Oslo, Fabian Stang.