NY JOBB: Rune Gerhardsen går til PR-bransjen. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
NY JOBB: Rune Gerhardsen går til PR-bransjen. Foto: Sveinung Uddu Ystad/DagbladetVis mer

Gerhardsen kan få karantene etter PR-jobb

Oslo kommunes karanteneutvalg får saken på sitt bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utvalget kan komme til å ilegge Rune Gerhardsen (Ap) karantene etter at det mandag ble kjent at han får en rådgiverstilling i Burson-Marsteller.

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Oslo har i dag ingen ledende verv i bystyret etter at han tapte kampen mot Høyres Fabian Stang, men omfattes likevel av karantenereglementet, skriver Kommunal Rapport.

- Som komitéleder i forrige periode tilhører Rune Gerhardsen den kretsen som omfattes av karantenereglementet. Hvis han går til en jobb utenfor Oslo kommune, har han generelt en plikt til uoppfordret å melde fra om dette til karanteneutvalget. Unntaket er hvis den nye jobben opplagt faller utenfor karantenebestemmelsene, sier Trond Andersen, seksjonssjef ved byrådets kontor.

Rune Gerhardsen sier til bladet at han skal melde fra om sin rolle i kommunikasjonsselskapet Burson-Marsteller. Han har tidligere jobbet som seniorrådgiver i Geelmuyden.Kiese.

Karanteneutvalget ila i forrige uke tidligere byråd Sylvi Listhaug (Frp) et saksforbud på ett år etter at hun gikk fra byrådsstilling til jobben som rådgiver i et annet kommunikasjonsselskap, First House.

I denne perioden kan Listhaug ikke ta oppdrag fra Oslo kommune eller arbeide med saker som skal opp til behandling og avgjøres i kommunen.

Listhaug har ennå ikke tiltrådt i sin nye stilling ettersom hun for tiden møter på Stortinget som vararepresentant for Christian Tybring-Gjedde.

(NTB)