Gerilja og sivile drept i Algerie

Algeriske styrker har drept tilsammen 18 geriljasoldater i ulike operasjoner i helgen. Samtidig er seks gjetere blitt drept av geriljaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedslaktningen fortsetter i kampen mellom myndighetene og den fundamentalistiske geriljaen i Algerie. Åtte geriljasaoldater ble drept i Mascara-provinsen vest i landet fredag, og ytterligere åtte i to operasjoner i Medea sør for hovedstaden Alger, skriver avisene i dag. To geriljamedlemmer ble drept også i Sour el Ghozlane sju mil sør for Alger.

Over 300 medlemmer av den fundamentalistiske geriljaen er blitt drept siden hæren trappet opp aksjonene i forrige måned, men da hadde minst fire ganger så mange sivile bøtt med livet i omfattende massakrer som geriljaen gjennomførte i ubeskyttede landsbyer under fastemåneden ramadan i begynnelsen av året.

Seks sivile er også blitt drept av geriljaen i Medea de siste dagene, skrev avisen La Tribune søndag. Det var nok en gang gjetere som fikk strupene skåret over. De siste fire månedene er 30 gjetere blitt drept, og drapene ser ut til å tjene to hensikter: Geriljaen tar saueflokkene som mat til seg selv. Med drapene sikrer geriljaen seg samtidig at gjeterne ikke kan fortelle noe om dem til sikkerhetsstyrkene, mener algeriske kommentatorer. (NTB-Reuters)