Geriljaen vil kjempe videre

PRAHA (Dagbladet): Den massive serbiske militære offensiven i Kosovo har denne uka jaget titusener kosovoalbanere på flukt og tvinger UCK-geriljaen til å endre taktikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har ingen sjanser til å utkjempe slag mot tanks og helikoptre, innrømmer kosovoalbanske kilder overfor Dagbladet.

Den serbiske offensiven er den største siden uroligheten startet i vår. - Vårt svar nå er tradisjonell geriljakrig, der vi satser på nålestikkaksjoner og begrensede slag som vi kan vinne. Vi regner med at dette blir en langvarig krig, sier eksilalbaneren Bilal Sherifi i Genhve til Dagbladet.

Han er talsmann for Kosovos folkebevegelse (LPK) som er nært knyttet til UCK. LPK står daglig i kontakt med geriljaen.

Han vil ikke være med på at UCK er knust, selv om han innrømmer at geriljaen har lidd nederlag.

Store tap

UCK kontrollerer i dag bare ti prosent av landområdene i Kosovo, hevder innenriksdepartementet i Beograd. Før den serbiske storoffensiven startet for en uke siden, hadde geriljaen kontroll med over 40 prosent av provinsen.

På et møte med EU-diplomater varslet den jugoslaviske presidenten Slobodan Milosevic i går at de militære operasjonene er innstilt inntil videre.

- Milosevic holder ikke sine løfter. Vi har beviser for at de serbiske troppene fortsetter offensiven, ble det hevdet ved kosovoalbanernes informasjonssentrum i provinshovedstaden i går kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer