Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geriljahomser ble gift

I jungelen på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To homofile geriljasoldater skrev historie da de giftet seg i en jungelleir på øya Mindanao sør på Filippinene på fredag, skriver avisen The Philippine Daily Inquirer og NTB i dag. Ka Andres (54) og Ka Jose (21) skal være det første homofile paret i New People´s Army som blir viet av det fillipinske kommunistpartiet CPP.

Da paret utvekslet bryllupsløftene sine foran geriljakommandanten, var de drapert i røde flagg med hammer og sigd og holdt hver sin kule i hånden for å symbolisere sin hengivenhet til den væpnede kampen. Deretter ble de hilst og sunget for av bevæpnede kvinnelige medsoldater.

- Det vi må gjøre nå, med hjelp fra partiet, er å jobbe med ekteskapet vårt og være sterke mens vi tjener folket, sa Ka Jose til avisen ifølge Reuters og Eircom net.

Homoseksualitet er et tabubelagt tema på Filippinene, hvor katolisismen er den største religionen. Men kommunistbevegelsen har vært mer åpne. Det filippinske kommunistpartiet skal ha godtatt homofilt samboerskap blant sine soldater siden 1990-tallet.