Geriljakrigere tatt med våpen på vei til Norge

Skulle skaffe penger til separatistkampen i Tsjetsjenia, ifølge svensk politi.

GJEMT I RESERVEHJULET: Et automatvåpen av typen Skorpio 7,65 mm, et våpenmagasin og en lyddemper lå gjemt i reservehjulet på bilen de tre tsjetsjenske mennene kjørte. Foto: TULLVERKET
GJEMT I RESERVEHJULET: Et automatvåpen av typen Skorpio 7,65 mm, et våpenmagasin og en lyddemper lå gjemt i reservehjulet på bilen de tre tsjetsjenske mennene kjørte. Foto: TULLVERKET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I mars i fjor ble tre tsjetsjenske menn stanset i tollen i Sverige. I reservehjulet på Audien de kjørte lå det skjult tre automatvåpen, ammunisjon og en lyddemper.

Tsjetsjenerne oppga at de var på vei fra Østerrike til Norge for å besøke venner og for å fiske.

Svensk politi og påtalemakt mener de skulle bruke våpnene til å begå ran, og at de skulle til Norge for å samle inn penger og rekruttere soldater til separatistvirksomhet i hjemlandet.

- Planla ranDa de tre tsjetsjenerne ble stanset i tollen i Trelleborg, Malmö, fattet tollerne raskt mistanke. Den antatte hovedmannen og senere domfelte 27-åringen satt i baksetet på bilen av typen Audi A3.

Mens hovedmannen manglet høyrearmen, manglet mannen i forsetet begge armene. En tredje mann var derfor hyret inn som sjåfør.

Den 27 år gamle hovedmannen hadde forlatt krigshandlingene i Tsjetsjenia, der han mistet høyrearmen på grunn av russerne, og bosatt seg i Østerrike.

Da tollerne tok ut reservehjulet på bilen og scannet det, oppdaget de at noe var gjemt inni hjulet. Da de skar det opp fant de våpen, ammunisjon og en lyddemper gjemt bak avispapir og en svart boblejakke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer