Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geriljasoldat blir  Øst-Timors nye president

Første valg etter at FN-styrkene forlot landet i 2012.

SOLDAT BLIR PRESIDENT:  Francisco "Lu-Olo" Guterres (i midten) har identifisert seg med fingeravtrykk før av han gir stemme i Øst-Tiimors hovedstad Dilli,. Foto: Kandhi Barnez, AP/NTB Scanpix.
SOLDAT BLIR PRESIDENT:  Francisco "Lu-Olo" Guterres (i midten) har identifisert seg med fingeravtrykk før av han gir stemme i Øst-Tiimors hovedstad Dilli,. Foto: Kandhi Barnez, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når over 70 prosent av valgstemmene er talt i Øst-Timor, leder den tidligere geriljasoldaten Francisco Guterres presidentvalget.

Francisco Guterres, kjent under sitt geriljanavn "Lu-Olo", ligger an til å bli landets neste president, viser en foreløpig opptelling av stemmesedlene tirsdag.

Guterres har fått 60 prosents oppslutning når mer enn 70 prosent av sedlene er telt.

Det endelige valgresultatet vil trolig først bli offentliggjort i løpet av neste uke.

Presidentvalget er Øst-Timors første etter at FNs fredsbevarende styrker forlot landet i 2012.

Guterres leder landets nest største parti, Fretilin, og var sikker på seier da han avga sin stemme i hovedstaden Dili mandag. Hans fremste rival er Antonio da Conceicao, som er kandidat for Det demokratiske partiet.

Slutt på olje

Valganalytikere har uttalt at dette presidentvalget kan gjøre landet mer stabilt. Presidentens rolle er hovedsakelig seremoniell, men betegnes som viktig i forbindelse med å opprettholde freden under de stadige feidene mellom politikerne.

Valget kommer midt i en utfordrende tid for den lille halvøy-nasjonen 15 år etter dens uavhengighet.

Oljereservene er i ferd med å tørke ut, og landets ledere forsøker å komme til enighet med Australia om lukrative energireserver i omstridt farvann i Timor-stredet.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media