VRAKRESTER:  Bergingsmannskapene har siden flyet styrtet tirsdag lett gjennom vrakrestene. Foto: AFP Photo / Denis Bois / Gripmedia
VRAKRESTER: Bergingsmannskapene har siden flyet styrtet tirsdag lett gjennom vrakrestene. Foto: AFP Photo / Denis Bois / GripmediaVis mer

- Germanwings-pilot var låst ute av cockpiten før flykrasjet

Har hørt på stemmeopptak fra cockpiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av pilotene i Germanwings-flyet fra Barcelona til Düsseldorf som krasjet i de franske alpene tirsdag, var utelåst av cockpiten før flyet styrtet.

Det skriver New York Times.

En etterforsker sier til avisa at stemmeopptak fra ulykkesflyet som de har analysert, indikerer at en av pilotene forlot cockpiten før flyet begynte å synke. Piloten var ikke i stand til å komme inn igjen før flyet krasjet, ifølge avisa.

- Vi vet ikke hvorfor en av pilotene gikk ut, men det som er sikkert er at den andre piloten var alene i cockpiten og ikke åpnet døra, sier etterforskeren.

Ifølge etterforskeren kan man på stemmeopptakene høre at piloten utenfor cockpiten banker på døra, men får ikke noe svar. Så blir bankingen høyere og høyre.

- Du kan høre at han forsøker å slå ned døra, sier etterforskeren til avisa.

En av teoriene om hva som kan ha forårsaket flystyrten, er at flygerne om bord var bevisstløse.

Innholdet i taleregistratoren synes å støtte opp om dette, og viser at bare den ene av flygeren befant seg i førerkabinen da flyet styrtet, skriver NTB.

Dagbladet kommer med mer!