- Germanwings-pilot var låst ute av cockpiten før flykrasjet

Slo mot cockpitdøra uten å få respons.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av pilotene i Germanwings-flyet fra Barcelona til Düsseldorf som krasjet i de franske alpene tirsdag, var utelåst av cockpiten før flyet styrtet.

Det skriver New York Times.

En etterforsker sier til avisa at stemmeopptak fra ulykkesflyet som de har analysert, indikerer at en av pilotene forlot cockpiten før flyet begynte å dale nedover. Piloten var ikke i stand til å komme inn igjen før flyet krasjet, ifølge avisa.

- Forsøkte å slå inn døra Ifølge etterforskeren kan man på stemmeopptakene høre at piloten utenfor cockpiten banker på døra, men får ikke noe svar. Så blir bankingen høyere og høyre.

- Du kan høre at han forsøker å slå inn døra, sier etterforskeren til avisa.

Vet ikke hvorfor piloten gikk ut Hvorfor den ene flygeren forlot førerkabinen, er fortsatt ikke kjent. Det er heller ikke kjent om det var flykapteinen eller annenflygeren som satt igjen.

Kapteinen på flyet blir beskrevet som svært erfaren, hadde jobbet i over ti år for Lufthansa og Germanwings og hadde over 6.000 flytimer bak spakene i fly av typen Airbus A320.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.